03.09.2024.

09:00

Foto: Informer

Vesti

"Došli smo da uđemo i služimo ovom narodu zašta smo plaćeni"! Okupljeni radnici ispred opštine Kosovska Mitrovica poslali poruke mira!

Saša Petrović iz Kosovske Mitrovice kaže da 17 godina radi u opštinskoj upravi.

"Nažalost, od juče ne mogu da uđem u kancelariju da obavljam svoj redovan posao. Mi kao servis građana, opštinska uprava koja postoji od 1945. godine, a posle rata i za vreme rata nije prestala da radi i 25 godina nakon rata nije prestala da radi. Do petka smo pružali usluge bez obzira na versku i nacionalnu pripadnost građana", rekao je on.

Kako kaže, svakodnevno su bili otvoreni za prijem građana. 

"Mi smo bili servis građana koji se nije kršio ni sa jednim propisom", rekao je on dodajući da su sada onemogućeni da rade. 

Istovremeno, kako je dodao, ovo je prilika da se apeluje na međunarodnu zajednicu, na EU posebno, da im pruži neko obrazloženje.

Jedna od okupljenih je i radnica Opštine Kosovska Mitrovica Vesna Savić koja je saopštila da 35 godina radi u javnom servisu građana.

"Došla sam danas kao i moje kolege da uđemo i služimo ovom narodu zašta smo plaćeni", naglasila je ona.

Informer

 

Dodala je da se ne redi o javnom servisu Srba, već svih građana koji žive na teritoriji Kosmeta.

"Ja kao radnik Opštinske uprave imala sam prilike da izađem u susret ne samo Srbima već i Albancima, Muslimanima, Romima. Nama se obraćaju sa celog Kosmeta", navela je ova radnica. Ona je naglasila da su zatvaranjem Opštine uskraćena elemntarna prava dece i svih građana Kosova i Metohije.

Tzv. kosovska policija upala je u petak u zgrade Privremenih organa u Leposaviću, Kosovskoj Mitrovici, Zvečanu i Zubinom Potoku, kao i u bolnički krug KBC Kosovska Mitrovica, zgradu u kojoj se nalaze prostorije PIO Fonda, prostorije Kancelarije za KiM, Kosovsko-mitrovačkog upravnog okruga i Centra za socijalni rad.

U nedelju su prištinske institucije postavile trojezične natpise na kojima su istaknuta tzv. kosovska obeležja.