03.09.2024.

16:33

Foto: Reuters, Beta

Vesti

S kim si - onakav si! Oglasio se GO SNS u Novom Sadu: Vrsajkov od Đilasa i Marinike naučio da obmanjuje i širi laži, klevete i uvrede

Saopštenje prenosimo u celosti: 

Ne kaže narod uzalud - s kim si onakav si! Osvedočenom tandemu opsenara i klevetnika Dragan Đilas i Marinika Tepić, pridružio se još jedan član njihove stranke - dr Vladimir Vrsajkov. Sledeći manir svojih stranačkih šefova, Vrsajkov je bez imalo stida, izneo niz kleveta i uvreda na račun Srpske napredne stranke, distribuiranih medijima u vidu saopštenja za javnost.

Vrsajkov nije poput svoje šefice Marinike pomešao kokoške i marihuanu, niti banatske šore i vrhunski sport, ili kao Đilas, Švajcarsku i Mauricijus, ali se sukobio sa svim uzusima logike, etike i pristojnosti.

Kažu eksperti iz SSP-a, da SNS-u smeta profesionalizam i stručnost. Tim demagoškim klevetništvom bez argumentacije, želeli su da opravdaju svoj spin da je dosadašnji direktor Pokrajinskog zavoda za javno zdravlje, posle 13 godina na čelu ustanove, smenjen po političkoj liniji i da na njegovo mesto dolazi nestručna i nesposobna osoba. Jer, zaboga, kakva drugo može da bude lekarka, koja ima dva strašna greha - ćerka je Jorgovanke Tabaković, i što je još strašnije, članica je SNS-a?

Postoji nekoliko logičkih i etičkih problema u iznetim optužbama. Prvo, ako je dosadašnji direktor smenjen po političkoj liniji, ko ga je na to mesto postavljao punih 13 godina? Drugo, tvrdi li SSP da je neko stručnjak samo dok sedi u fotelji, a da njegovi kvaliteti i kapaciteti nestaju s prestankom funkcije? Treće, gde je zapisano da Pokrajinska vlada ne može i ne treba da menja rukovodioce institucija kojima je osnivač, posle više od jedne decenije direktorskog staža? Gde, i u kom zakonu je propisano da je članovima porodice Jorgovanke Tabaković zabranjeno da žive i rade?

Ne postoje dokazi da su se Đilas, Marinika i dr Vrsajkov bunili i pisali saopštenja za javnost kada je supruga Bojana Pajtića vedrila i oblačila Kliničkim centrom Vojvodine, smenjivala direktore zdravstvenih ustanova i članove kabineta tadašnjeg gradonačelnika. Ali postoji sijaset argumenata da SSP bezrezervno veruje da je vrhunac stručnosti i profesionalizma kada Marinika Tepić, preko izmišljenih svetskih prvenstava i olimpijada u nepostojećem sportu, ispumpa milione dinara iz pokrajinskog budžeta. Da je vrhunska kompetencija kad Dragan Đilas do bankrota dovede pola države i sopstvenu stranku.

Jasno je. Novosadski epigon dvoje najgorih političara u novijoj istoriji Srbije, saopštenje nije pisao da bi branio bivšeg direktora Pokrajinskog zavoda za javno zdravlje. Sačinio ga je samo s jednim ciljem da bi neistinama i spinovima vređao Miloša Vučevića. Time je potvrdio da njegova stranka nema politiku. Da nema program. Da je jedini način da dospeju u javnost ukoliko izmisle nekoliko nemuštih laži protiv predsednika SNS-a i Vlade Srbije.

Dok oni sriču saopštenja bez smisla Miloš Vučević se izborio da se minimalna plata, prvi put od petooktobarskog razaranja Srbije i Novog Sada, izjednači sa vrednošću minimalne potrošačke korpe. Išao je u Bled da učestvuje o razgovorima o evropskoj budućnosti Srbije. I nastaviće da se bori za bolju Srbiju, za bolji Novi Sad. A članovi stranka bez popularnosti i podrške birača, nastaviće ono što jedino znaju - da na njegov račun i račun SNS-a iznose laži i klevete. I gube na izborima.