Autor: Informer.rs

03.09.2024.

17:58

Foto: Vlada Srbije

Vesti

Važni razgovori: Ana Brnabić sa predstavnicima Slobodarske partije Austrije! (FOTO)

Brnabićeva je gostima iz Austrije poželela dobrodošlicu u Srbiju i u srdačnom razgovoru istakla kako je jedan od njenih prioriteta jačanje parlamentarne diplomatije, te da se nada bližoj saradnji u narednom periodu.

Delegacija FPO izrazila je želju za produbljivanjem saradnje sa Srbijom i očekivanja da će u budućnosti dodatno osnažiti prijateljske odnose sa našom zemljom. Vilimski je istakao da sa pažnjom prate dešavanja u Srbiji, te da ih neizmerno raduje što će predsednica parlamenta raditi na jačanju međunarodne saradnje.

Brnabićeva se zahvalila Vilimskom na podršci koju je njegova partija javno pružala Srbiji u reformama i približavanju Evropskoj uniji. Na stastanku je bilo reči o nastavku evropskih integracija Srbije, trenutnoj situaciji na Kosovu i Metohiji kao i o nedavno poptisanom Memorandumu o održivim sirovinama između Srbije i Evropske unije.

Brnabićeva i Vilimski razmenili su mišljenja o trenutnoj geopolitičkoj situaciji u svetu i regionu, uz zaključak da su mir i stabilnost preduslov za dalji ekonomski napredak kako Srbije, tako i čitavog regiona. Beograd, 3. septembar 2024. godine