03.09.2024.

21:55

Foto: Tanjug

Vesti

Kurti nastavlja da sprovodi teror! Oglasio se Petković: Brutalan politički progon lidera Srba sa severa KiM će imati dalekosežne posledice

Petković je istakao da Kurti nastavlja da sprovodi teror i da sada hoće da hapsi političke predstavnike srpskog naroda, a sve u cilju da ostvari svoj naum - da pola Srbije protera, a drugu polovinu uhapsi.

- Nalozi da se čelnici Srpske liste saslušaju u svojstvu "osumnjičenih", zbog navodnog "falsifikovanja dokumenata" je pokazatelj brutalnog političkog progona lidera Srba sa severa KiM koji je naredio Aljbin Kurti i koji će imati dalekosežne posledice.

Rukovodstvo srpskih institucija ništa nije "falsifikovalo" i sve su radili isključivo u skladu sa zakonom, pružajući usluge i Srbima i Albancima! Da je Kurti formirao ZSO, danas ne bismo bili u ovakvoj situaciji!

O ovom najnovijem Kurtijevom nasilju Beograd je odmah obavestio međunarodnu zajednicu i Kfor. Ako su njihov najviši domet - saopštenja i verbalna osuda i to bez ikakve konkretne reakcije, postaje jasno šta je pozadina Kurtijevog progona Srba - napisao je Petković na mreži "X".