04.09.2024.

10:31

Foto: Printskrin

Vesti

Selaković se oprostio od legende rokenrola: Sa neopisivom tugom i bolom u srcu primio sam vest da nas je napustio istinski velikan, maestralni pesnik i muzičar!

- Sa neopisivom tugom i bolom u srcu primio sam vest da nas je napustio istinski velikan, maestralni pesnik i muzičar, a nadasve patriota Bora Đorđević. Britkim umom, harizmom, neposrednošću i vanvremenskim stihovima trasirao je put plejadi mlađih muzičara, dok je istovremeno sve nas podsećao svojim stvaralaštvom na sve najvrednije što u životu imamo kao pojedinci i kao društvo. Poruka 'Pogledaj dom svoj anđele' koju je antologijskom pesmom slao svetu na kraju svakog koncerta zauvek će, baš kao i ceo stvaralački Borin opus, živeti u srcima svih nas koji smo imali tu privilegiju da budemo njegova publika i njegovi savremenici - napisao je Selaković u telegramu saučešća.

On je dodao i da "legende nikada ne umiru pa će i naš Bora svojim nasleđem živeti večno!"

- Porodici, prijateljima, kolegama i poštovaocima Bore Đorđevića upućujem najiskrenije saučešće. Neka mu je laka crna zemlja. Počivaj u miru, Boro! - napisao je Selaković.

Legendarni srpski rok muzičar, frontmen grupe "Riblja čorba" Borisav Bora Đorđević preminuo je danas u 72. godini. Đorđević je preminuo u bolnici u Ljubljani. Zvanična stranica grupe "Riblja čorba" objavila je vest o njegovoj smrti.