04.09.2024.

10:42

Foto: Ata images

Vesti

Njegova želja da razgovara sa ljudima ruši sve kampanje lažnih vesti! Brnabić: Vučić odlaskom u Podrinje pokazuje da mu je narod na prvom mestu

- Ali ta sposobnost, spremnost Aleksandra Vučića i njegova želja da razgovara sa narodom, u stvari ruši sve te kampanje lažnih vesti i mnogo više i bolje nego što bilo ko drugi od nas radi gostovanjem u medijima, na društvenim mrežama, ili bilo šta drugo. I tako će biti u narednih nedelju dana. I onda je Vučić rekao - ok, sad idem, sedam dana ću biti tamo i razgovaraću sa ljudima, ko želi da dođe da me vidi, neka dođe da me vidi - navela je Brnabić na TV Prva.

Naglasila je da to potvrđuje i ono što je rekla kada je ranije otišao u Mali Zvornik da razgovara sa građanima o litijumu - da Srbija neće nikad imati takvog lidera kao što je Vučić.

- Narodnih 300 godina sigurno neće. Zato što nema lidera i političara koji bi otišao, kako bi drugi rekli, 'mečki na rupu' i rekao - imamo problem ljudi, ja sam vaš predsednik, vi ste mene birali, ja odgovaram samo vama i nikom drugom. Hoću da čujem što imate da kažete i hoću da čujem zbog čega ste zabrinuti. Jer ja sam vaš predsednik, ja sam deo naroda, ja imam troje dece. Ja i moja porodica živimo ovde, moje troje dece će živeti ovde. Nadamo se u budućnosti njihova deca. Dakle - hoću, ovo je naša zemlja - navela je Brnabić.

Informer

 

Ona je dodala da će i ona narednih dana biti u Podrinju zajedno sa Vučićem.

- Ja sam večeras u Loznici i verujem u narednih nekoliko dana nekoliko puta i čitav kabinet predsednika i predsednik. Ja se ponosim što radim uz njega i sa njim, jer takvog čoveka mi zaista nećemo imati narednih 300 godina i neverovatno koliko on i ovaj put i ovim gestom pokazuje da mu je narod na prvom mestu i da će prvo slušati narod i da će se prvo starati o tome da život i bezbednost, životna sredina i zdravlje građana budu zaštićeni - rekla je Brnabić.

Ona je rekla da je tema litijuma važna za našu državu ne samo iz ugla rudarstva ili litijuma. 

- To po najmanje, rekla bih. Ova tema je izuzetno važna zato što ona  određuje kakva ćemo mi sutra biti zemlja i kakvo ćemo sutra biti društvo - da li ćemo biti društvo 'fejk njuz' kampanja ili ćemo biti društvo koje poštuje struku i nauku - naglasila je predsednica parlamenta.

Podsetila je da je Vučić rekao da treba da postoji široka debata stručnjaka u vezi sa litijumom i da se sve sagleda iz svih uglova. 

- Dakle, u narednih sedam dana, ko hoće da vidi predsednika i  razgovara sa njim, uključujući i sve nas iz državnog vrha - lepo u vozilo i pravac Loznica - poručila je Brnabić.