04.09.2024.

12:14

Foto: Aleksandar Jovanović Cile

Vesti

Ovo je toliko nefer, neprofesionalno i degutantno! Brnabić reagovala na brutalne laži N1: Sve rade sa krajnjim ciljem destabilizacije države, prave plodno tlo za haos!

Ona je na mreži Iks navela da je vest koju su sa njenog gostovanja na TV Prva objavili i preneli pojedini mediji nefer i neprofesionalno urađena.

- Pozivam ljude da pogledaju vest agencije Beta, a koju su, naravno bez provere, preneli N1 i neku drugi Šolakovi mediji. Ovo je toliko nefer, neprofesionalno i degutantno, da je teško razumeti kako i gde su se izgubili svi standardi profesije ili moralne odgovornosti. Pogledajte šta su objavili, a šta sam u emisiji rekla i uporedite te dve stvari i vide šta je istina. I sve im je tako - svaka vest, svaki komentar, izbor sagovornika - sve je usmereno na dezavuisanje javnosti, stvaranje atmosfere mržnje i gajenje animoziteta, stvaranje atmosfere u kojoj je dijalog po bilo kojoj temi nemoguć, a što sve vodi u širu destabilizaciju države i međusobno nepoverenje između građana, kao i nepoverenje u državu i institucije, što je plodno tlo za haos. I ništa od ovoga nije slučajno, jer treba da postoji jasna namera i jasna instrukcija da bi baš ovoliko izvrtali nečje reči, da bi 10 puta dnevno plasirali dezinformacije, birali samo one sagovornike (a koji nisu iz struke) da šire paniku, i čitav koncept medijskog izveštavanja o jednoj temi sveli na otvorene laži i mržnju - reagovala je Brnabić na Iksu.