04.09.2024.

13:46

Foto: informer.rs

Vesti

Vulin se sastao sa Putinom: Povezuje nas zajednička prošlost, ali i budućnost! (VIDEO)

Vulin je istakao tokom razgovora sa Putinom da Srbija koju vodi predsednik Aleksandar Vučić neće postati član NATO pakta, da neće uvesti sankcije Ruskoj Federaciji i da neće biti teritorija sa koje se vrši antirusko delovanje. Izrazio je veliku zahvalnost ruskom predsedniku zbog čvrstog stava Moskve po pitanju poštovanja suvereniteta i teritorijalnog integriteta Srbije i nepriznavanja lažne države "Kosovo".

Informer

 

- Ponosan sam na svoju državu Srbiju koja je jedina zemlja u Evropi koja nije uvela sankcije Ruskoj Federaciji i postala deo antiruske histerije - rekao je Vulin, koji se posebno se zahvalio Putinu na principijelnom stavu Rusije na to što je u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija glasala protiv sramne rezolucije o Srebrenici, baš kao što je i 2015. godine, na lični poziv predsednika Vučića, Putin sprečio donošenje britanske rezolucije u UN prema kojoj bi Srbi bili proglašeni "genocidnim narodom".

- Za mene je velika čast što imam privilegiju da razgovaram sa vama i verujte da je to veliko ohrabrenje za sve Srbe. Kada Rusija brine o Srbiji, kada joj je stalo kako živi i šta Srbija radi, onda je i nama Srbima lakše. Da Rusija nije opstala svih ovih vekova ne bi bilo ni Srbije. Mi smo narodi koje povezuje ne samo zajednička prošlost, nego i budućnost - rekao je Vulin, prenevši ruskom predsedniku pozdrave Aleksandra Vučića. 

- Koristim ovu priliku da Vam prenesem lične, srdačne, bratske pozdrave predsednika Srbije Aleksandra Vučića i njegovu želju da nastavite još dugo da budete zdravi i mudri i da vodite svoju zemlju na dobrobit naroda Rusije - poručio je Vulin. 

Informer

 

Vulin i Putin konstatovali su da je bilateralna saradnja dveju zemalja na visokom nivou, te da se unapređenje i jačanje srpsko-ruskog sveobuhvatnog strateškog prijateljstva nastavlja na dobrobit dveju bratskih naroda, srpskog i ruskog.