Autor: Informer.rs

05.09.2024.

09:40

Foto: printscreen

Vesti

Šta će im ministar spoljnih poslova, kad su 100% "usaglašeni"! Vučić o suštini srpske politike: Sami donosimo odluke, mi smo nezavisna zemlja

Obilazeći radove na izgradnji saobraćajnice Šabac-Loznica, predsednik je podvukao da je Srbija nezavisna zemlja i da sama donosi odluke.

- Mi sami donosimo odluke, mi smo nezavisna zemlja. Ponosan sam na to i to je naša politika. Kad mi neko kaže da se 100% saglasio sa nečim, onda pitam zašto ima ministra spoljnih poslova i vladu. Mi imamo 100% usaglašenost sa politikom Srbije. Naša politika je izgradnja Srbije, a ne zanima me šta drugi o svemu tome govore - rekao je Vučić.

Na pitanje novinara tokom obilaska radova na brzoj saobraćajnici Šabac - Loznica da li je Srbija između Istoka i Zapada, Vučić je rekao da je Srbija na svom mestu i da iako je na evropskom putu poštuje svoje tradicionalne veze i prijateljstva sa Rusijom, Kinom, Azerbejdžanom i drugim zemljama.

Informer

 

- Srbija ima svoju politiku, 12 godina slušam pridike i predavanje da smo kao čaradak ni na nebu ni na zemlji. Da li je ovaj put ni na nebu ni na zemlji ili na zemlji kojom hodate? Jer je to politika realnosti, ozbiljnosti i politika poštovanja suvereniteta u odlučivanju - naglasio je Vučić.

Kaže da nije zemlja nezavisna samo ako okači svoju zastavu i ima svoju vojsku, već ako sama donosi svoje odluke.

- Meni kad neki kažu da su se 100 odsto usaglasili sa tim ili tim, pa šta će ti onda ministar spoljnih poslova ako ste se 100 odsto usaglasili, šta će ti onda tvoja vlada? Mi nećemo da ukinemo vladu, imamo 47 odsto usaglašenosti negde, a negde 23 odsto itd. Mene interesuje izgradnja Srbije. Mi imamo 100 odsto usaglašenosti sa politikom Srbije i to je naša politika - izgadnje i napretka Srbije. Šta me briga šta drugi pričaju i zameraju - rekao je Vučić.


Šta je predsednik rekao o dolasku Rio Tinta, čitajte u posebnoj vesti.