05.09.2024.

09:42

Foto: tanjug/pedja milosavljevic

Vesti

PADA ODLUKA! Sve će biti poznato za 20 dana!

- Sinoć sam razgovarao sa vojnicima. Tek smo pola jedinice ovde napunili u Klupcima. Videćemo kako će izgledati sada vežba. Nije to na Mačkovom kamenu, malo je dalje, važno je istorijsko mesto.

- Danas imamo završne razgovore oko mogućeg vojnog roka i očekujte našu odluku u narednih 20 dana, kad prođe rebalans budžeta od prvog, petog, do 10. oktobra sve će biti poznato - rekao je Vučić.

Govoreći o jedinici Vojske Srbije koja se nalazi u Loznici i vojnoj vežbi koja će biti održana danas, Vučić je rekao da je napravljeno tek pola jedinice specijalne pešadije, ali da će tu biti i oklopni vod i neke druge jedinice.

- Oni koji uvek mogu interventno da deluju i prime prvi udarac nalaze se blizu potencijalnih pravaca agresorskog napada. Videćemo kako će vežba da izgleda u Gučevu. U blizini gde se održava vežba sahranjeno je 4.000 austrijskih i srpskih vojnika iz Prvog svetskog rata - naveo je Vučić.

On je rekao da će danas razgovarati sa nemačkim kancelarom Olafom Šolcom o, kako je rekao, temama o kojima su pričali i prošlog puta, kao i o regionalnim temama.

- To je veoma važan razgovor za nas. Ja sam zadovoljan što mogu da razgovaram o tome i imaću izdvojeno vreme za taj razgovor, a onda žurim u Gučevo - rekao je Vučić.