05.09.2024.

16:16

Foto: Aleksandar Jovanović Cile

Vesti

U čije ime Stano govori?! Vulin: I Orban je imao sastanak sa Putinom, a Mađarska predsedava EU!

- Ne znam u čije ime govori gospodin Stano kada kritikuje moj susret sa predsednikom Ruske Federacije Vladimirom Putinom budući da je predsedavajući EU Viktor Orban takođe imao sastanak sa predsednikom Putinom. I posebno molim portparola EU da ne upotrebljava termine agresija, međunarodno pravo ili povelja UN. Posle 1999. i agresije NATO pakta na Srbiju, posle gaženja Rezolucije 1244 i priznanja takozvanog "Kosova" izgubili ste svako pravo da govorite o moralu ili međunarodnom pravu. Vaše licemerje izaziva i podsmeh i gađenje - rekao je Vulin.

Prema njegovim rečima, ponosan je što je imao priliku da upozna predsednika Vladimira Putina i raduje se svakoj prilici da sretne prijatelja Srbije i lidera takve mudrosti i integriteta.

- I slobodno me pozovite u Brisel, doći ću, a istina koju ću vam reći možda vam neće prijati ali će biti lekovita - poručio je Vulin.

Portparol EU Peter Stano prethodno je izjavio da je Vulinov susret sa Putinom "u suprotnosti sa ciljem Srbije da se priključi Evropskoj uniji".