Autor: Informer.rs

05.09.2024.

18:11

Foto: Foto: ATA Images

Vesti

Simić: Rekao sam istinu - da ništa nisam radio nezakonito, ovo je pritisak pred izbore

"Rekli smo da ćemo se odazvati pozivu i svi smo se odazvali. Mi nemamo razloga da to ne uradimo, jer smo apsolutno sigurni da nismo uradili ništa protiv bilo koga. Ja sam ponosan što sam deo PIO fonda i što sam pomagao građanima da ostvare pravo na penziju. U tom smislu, smatram da sam činio dobro delo, a ne da sam učinio bilo šta protivzakonito ili upereno protiv bilo koga", rekao je Simić novinarima.

To je, ističe, jedina istina koju je rekao i danas tokom ispitivanja, kao što je uvek spreman da je ponovi.

"Ubeđen sam da je ovo najdirektnije povezano sa našim političkim pozicijama unutar Srpske liste i jedan vid pritiska, posebno ako se uzme u ozbir činjenica da se približavamo redovnim parlamentarnim izborima na Kosovu", naglasio je Simić.

Na pitanje novinara da li su mu u policiji rekli kakav bi mogao da bude tok događaja u ovom slučaju, odgovorio je odrično.

"Apsolutno nisu, ali sam ja rekao da sam dostupan i da ću se uvek odazvati pozivu, jer sam potpuno siguran da nisam uradio ništa protivzakonito, već da sam časno obavljao svoju dužnost. Na njima je da rade svoj posao, ja sam tu i uvek ću se odazvati pozivu", rekao je Simić, koji se u policijskoj stanici pojavio oko 16 sati u pratnji advokata Miloša Delevića.

Ranije danas saslušan je i predsednik Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica Ivan Zaporožac, a juče u policijskoj stanici u Severnoj Mitrovici saslušan je i bivši predsednik opštine Severna Mitrovica Milan Radojević.