Autor: Informer.rs

06.09.2024.

09:22

Foto: printscreen

Vesti

VUČIĆ ODBIO PUTINA?! VUČIĆ PRIHVATIO PONUDU?! Oglasio se predsednik: Lagali su i jedni i drugi, rekao sam "videćemo"!

- Video sam više naslova, neki su reki da sam prihvatio, neki da sam odbio. I jedni i drugi su lagali. Rekao sam videćemo. Važan poziv je stigao, kao što su i ranije zakazani sastanci važni. Niti želim šta da odbijam, niti želim šta da prihvatam, imamo vrlo težak raspored, a ostaviću i jednima i drugima koji nikada nisu razumeli šta je nezavisna zemlje i šta je suverena politika jedne, da me napadaju zbog toga što sam nešto tobož odbio, a druge da me napadaju zbog toga što sam tobože nešto prihvatio. Pošto sam video i Rotovu izjavu i mnoge druge izjave, šta to mene briga - rekao je šef države.

Vučić je istakao da je ponosan na nezavisnu politiku Srbije.

- Ponosan sam na to što mi niko ne određuje sa kim ću da se vidim i kad - dodao je predsednik.

Informer

 

- Još jednom postavljam pitanje svima koji se hvale, valjda želeći da prebace Srbiji to što nije 100% usaglašena sa politikom Brisela ili nekim drugim, a što u stvari vi imate Ministarstvo spoljnih poslova, čemu služe u tim zemljamaMSP? Da primite Faks ili majl iz Brisela? Pa, za to vam nije potrebno ministarstvo, potrebna je jedna sekretarica i žena ili muškarac koji mogu da je zamene kada nije prisutna. Ne treba više od dva čoveka. Šta će vam onolike zgrade, šta će vam sve to da donosite odluke... Lepo samo prihvatite sve što su vam rekli. 

- Ponosan sam na našu suštinski samostalnu nezavisnu politiku i verujem da je to nešto što će doneti rezultate u budućnost. Mislim da i do sada donelo važne rezultate. Ekonomski razvoj je od suštinskog značaja, ekonomski napredak i ekonomija jedne zemlje, to je suština bezbednosti jedne zemlje. I ovo što uspevamo da uradimo uspevamo da uradimo je zahvaljujući snaženju ekonomije - kazao je Vučić.

- Srbija se nalazi na evropskom putu ali Srbija ima svoju glavu ima svoju politiku. Neće se odricati tradicionalnih prijatelja u koje spadaju i NR Kina i Ruska Federacija i gledaćemo da ta prijateljstva sačuvamo kao zalog drugačije budućnosti u odnosu na prošlost, jer u sadašnjosti je Srbija pokazala i dokazala da bude da može da bude iskren i lojalan prijatelj u trenucima kada to nije nimalo lako.