06.09.2024.

10:48

Foto: Aleksandar Jovanović Cile

Vesti

Vulin: Vučić nije odbio poziv Putina, o odlasku na samit BRIKS-a razgovaraće sa ruskim predsednikom!

Vulin je gostujući na RTS rekao da je na sastanku koji je imao sa Putinom, predsednik Rusije izrazio veliko poštovanje za Vučića.

- Imao sam čast da prenesem izraze iskrenog i bratskog poštovanja predsednika Vučića predsedniku Putinu - kazao je Vulin po povratku iz Vladivostoka, gde se sastao sa predsednikom Ruske Federacije.

Vulin je istakao da predsednik Vučić nije odbio poziv ruskog lidera da učestvuje na samitu BRIKS-a u Kazanju i da će o tome dva predsednika razgovarati u unapred dogovorenom telefonskom razgovoru.

- Predsednik Vučić je sa velikom zahvalnošću i iskrenim poštovanjem prihvatio poziv predsednika Putina da učestvuje na zasedanju BRIKSa u Kazanju. To je velika čast i za predsednika Vučića i za Republiku Srbiju i nije odbio taj poziv. Namerno su odmah pokušali da izvrnu njegove reči. On je rekao "gužva u šesnaestercu" misleći na ono što se dešava u Njujorku, na veliki broj ljudi koji ga očekuje na zasedanju Generalne skupštine UN a sa velikom zahvalnošću i iskrenim poštovanjem je prihvatio poziv predsednika Putina. Da li će ići ili ne, između ostalog će se dogovoriti sa predsednikom Putinom u telefonskom razgovoru koji je već dogovoren. Neće se to raditi preko medija - naglasio je Vulin.