06.09.2024.

11:32

Foto: Kosovo online

Vesti

Todić posle saslušanja: Protiv nas se vodi klasičan politički postupak

Todić je izjavu dao posle saslušanja u Kosovskoj policiji u pratnji advokata Jovane Filipović.

"Kao i moje kolege koje su juče davale izjave, terete me za navodno falsifikovanje dokumenata. Očigledno je da se radi o nekom krivičnom delu koje postoji u njihovom krivičnom zakoniku. Suština je ovde da se svih ovih unazad četiri godine i svih prethodnih godina vrši strahovit pritisak na sve što je srpsko ovde. Na sve što je ostalo da funkcioniše i da postoji na Kosovu. Ovde nema sumnje da je ovo klasičan politički proces i udar na institucije RS. Mi smo tu, radili smo odgovorno u interesu našeg naroda, ovo je sada trenutno atak na nas. Nismo ovde problem mi kao pojedinci, već je ovde suština da se svakodnevno vrši pritisak na srpski narodn, da se zabranjuje sve što je srpsko", kazao je Todić.

Dodao je da je pitanje na šta su sve spremne vlasti u Prištini.

"Danas sam dao ovde jednu izjavu u prisustvu advokata. Pitanje je na šta su sve spremni, na šta je spremna vlast u Prištini i šta će sve to da čine u smislu dodatnih pritisaka u narednom periodu. I onako težak položaj srpskog naroda, ova odluka o ukidanju srpskih institucija Kosova i Metohije dodatno će da oteža život našeg stanovništva i naših građana. Videćemo. Ovo je još samo jedan korak u nizu protiv našeg naroda, a na temu podizanja ovih krivičnih prijava koje su podnesene protiv nas", naveo je Todić.

"Bićete blagovremeno upoznati o narednim koracima koje su pokrenule vlasti u Prištini protiv nas", poručio je Todić medjima.