06.09.2024.

13:29

Foto: Printscreen/InformerTV

Vesti

Nenad Popović: Preduzeti konkretni koraci kako bi trgovinska razmena sa Rusijom bila povećana

"Posle dužeg vremena održan je sastanak dva predsednika mešovitih komiteta za ekonomsku saradnju Srbije i Rusije, na kojoj smo ministar Rešetnjikov i ja definisali plan rada, kao i oblasti u kojima se može postići napredak u ekonomskoj saradnji. Dogovoren je, posle dužeg vremena, i sastanak mešovitih komiteta za novembar mesec ove godine, koji bi trebalo kroz saradnju niza institucija dve zemlje, da da nov zamah ekonomskim odnosima dve prijateljske zemlje.

Sledeće nedelje putujem u Moskvu na sastanak sa ruskim zvaničnicima, kako bi se još preciznije definisala mapa puta ekonomske saradnje u mandatima dve nove Vlade, ruske i srpske.

Svakako se, od formiranja nove Vlade Srbije, oseća jedna nova dinamika i novi impuls u ekonomskim odnosima naše dve zemlje, pre svega kroz rad mešovitih komiteta i kroz političku podršku predsednika Vučića realizaciji srpskih ciljeva u ekonomskim odnosima sa Rusijom.

Predsednik Aleksandar Vučić je uvek prepoznavao značaj ekonomske saradnje sa Rusijom u nekoliko oblasti važnih za razvoj naše zemlje. U tom smislu, potpuno razumevajući ogromne potencijale Ugovora o slobodnoj trgovini sa Rusijom, pre svega za naše privrednike i poljoprivrednike, isticao je važnost aktivnog i konkretnog rada našeg mešovotog komiteta.

Uveren sam da ćemo uskoro, nakon svih održanih sastanaka dve strane i preduzetih mera da se trgovinska razmena poveća, imati konkretne pozitivne rezultate koje će osetiti naši građani i naša priveda".