Autor: Informer.rs

06.09.2024.

14:16

Foto: Tanjug

Vesti

Ministar Đurić razgovarao sa Kerkentzesom o predstojećem "Ekspo 2027": Činjenica da smo dobili priliku koja se pruža jednom u životu!

 Kako je saopštilo Ministarstvo spoljnih poslova, Đurić se sastao sa generalnim sekretarom Međunarodnog biroa za izložbe (BIE) Dimitrijem Kerkentzesom, sa kojim je razgovarao o temama od značaja za predstojeću Specijalizovanu izložbu Ekspo 2027, čiji će Srbija biti domaćin.

- Činjenica da smo dobili priliku koja se pruža jednom u životu i izbor Srbije za domaćina te prestižne manifestacije među brojnim kandidatima svedoči o razvoju i napretku naše zemlje, a poseban izazov za sve nas je da baš Ekspo 2027 u Beogradu bude najbolji do sada - rekao je Đurić.

Informer

 

On je zahvalio Kerkentzesu i njegovom timu na naporima koje ulažu u pripreme i organizaciju te za Srbiju izuzetno značajne manifestacije.

Đurić je istakao da se nezaobilazna tema prilikom susreta i razgovora koje je imao sa zvaničnicima širom sveta od početka svog mandata, odnosila na značaj manifestacije Ekspo 2027 i želje Srbije, kao domaćina, da okupi što više zemalja koje će se predstaviti na toj specijalizovanoj svetskoj izložbi.

Informer

 

On je, takođe, naglasio da je Ministarstvo spoljnih poslova spremno da svim svojim kapacitetima pruži doprinos organizaciji te značajne svetske manifestacije.