Autor: Informer.rs

06.09.2024.

16:26

Foto: Printscreen/Instagram

Vesti

Ministarka privrede Adrijana Mesarović u poseti Narodnoj Republici Kini: Razgovor sa predstavnicima kompanije “Zijin Mining Gold”

Kako je objavila na svom Instagram profilu u pitanju je jedan od najvećih proizvođača nakita od zlata i srebra u Kini, koji ima zatvoren kompletan lanac proizvodnje, i koji izlaz na evropsko težište u perspektivi vidi upravo preko Srbije.

- Očigledno je da postiji veliki potencijal za saradnju, o čemu ćemo tek nastaviti da vodimo razgovore.Osim što Srbija za njih može da bude vrata u Evropu, ovom investicijom bismo mogli da oživimo stare zanate, ali i obezbedimo radna mesta za ljude koji su nekada radili u toj industriji.

Kinezi su na jedan vrlo sofisticiran način spojili duh i tradiciju njihove kulture sa modernim trendovima u dizajniranju nakita, i ja verujem da nešto slično može da se razvije i kod nas.

Imala sam jedinstvenu priliku da obiđem izložbeni prostor kompanije “Zijin Mining Gold”, i razgledam prava umetnička dela, kako popularne komade nakita, tako i delove ekskluzivnih kolekcija - stoji u objavi.