Autor: Informer.rs

07.09.2024.

09:10

Foto: Tanjug/ printscreen Večernje novosti

Vesti

Sveti starac Elpidije sa Rodosa poručio Srbima: Molite se za vašeg predsednika, on neće izdati - Voli svoj narod i Srbiju!

Njegovu poruku prenosimo u celosti:

- Molite se za vašeg predsednika. Vi Srbi često ne shvatate vašeg predsednika. Često ga osuđujete. Biti predsednik Srbije je danas najteže. On ima i grešaka u bavljenju politikom ali ima i puno dobrih i velikih stvari koje je učinio i čini za srpski narod. Vaš predsednik voli svoj narod i voli Srbiju. On nikada neće priznati nezavisnost lažne države Kosovo. On nikada neće ući u Evropsku uniju i NATO. To treba ceniti. On želi da Srbiju sačuva od stradanja u nadolazećem svetskom sukobu. On nikada neće uvesti sankcije Rusiji. Vaš predsednik je državnik. On mnogo zna ali naravno neće i ne sme sve javno da priča. A mnogi Srbi ga mrze. No, znajte - ako Srbi u takvom lošem duhovnom stanju, u kome se kao narod nalazite, srušite Vučića, doći će na vlast čovek koji je izabranik i miljenik Lucifera. Taj čovek i njegova vlast, ako srušite Vučića, poniziće vas i osramotiti kao niko u istoriji. Postaćete roblje u sopstvenoj državi. Zapamtite, iako je predsednik Vučić učinio neke greške on neće izdati. On je poslednji pravi državnik koji će vladati Srbijom. Državnik a ne marioneta. Posle njega, ako se kao narod ne kajete, doćiće na vlast izabranik Lucifera. Molite se za vašeg predsednika a ne osuđujte ga. Molite se. To je hrišćanski - naveo je on svojoj poruci srpskom narodu. 

Starac Elpidije (koga zovu Sveti Starac) je jedan od najuglednijih duhovnika Grčke. Učenik svetogorskih duhovnika. 

Starac Elpidije, podvižnik, sa svojom sabraćom je podigao pet sirotišta u Africi. Moli se i stara za decu bez roditelja, bolesnu i gladnu decu bez osnovnih uslova za život.

Jedan je od najuglednijih duhovnika Grčke. Učenik svetogorskih duhovnika. Bio je ovde pre godinu i po dana u poseti našim manastirima i ovo što sam Ti poslao je govorio arhimandritu Petru Dragojloviću, jednom od najuglednijih srpskih igumana. Pa mi je on to rekao kada sam držao besedu u njegovim manastiru, a sada mi i poslao ovo što sam ja tebi preneo. Elpidije je tada hteo da se vidi sa Tobom, ali nije uspeo da dođe do Tebe, da Ti ispriča šta je doznao u svojim molitvama Bogorodici. Posebno o Tvojim neprijateljima. Ovo što je pričao o Tebi (i našem patrijarhu) je imalo veliki odjek među vernicima koji su imali kontakt sa njim.