Autor: Informer.rs

07.09.2024.

14:11

Foto: Informer

Vesti

Vučević: Neposredna komunikacija predsednika sa građanima je festival demokratije

- Neposredna komunikacija sa građanima je festival demokratije. Da čujete i ono što vam nekad prija i što vam ne prija. Ja mislim da je današnji susret, posebno onima koji imaju brigu, koji su protiv projekta Jadar i imaju pitanja, kritike, idealna prilika da u direktnoj komunikaciji sa predsednikom države dobiju odgovore i iskažu svoje slaganje ili neslaganje - kazao je Vučević.

On je pozvao sve građane koji su u prilici da se odazovu pozivu predsednika Vučića na dijalog, te rekao da ne zna da li će biti prisutan i neko od predstavnika kompanije "Rio Tinto", ali da su sa predsednikom ministri iz Vlade koji mu pomažu oko svega.

- Ponavljam i ponovićemo svaki put, ništa neće biti rađeno što može da ugrozi zdravlje naših građana i našu životnu sredinu - dodao je Vučević.

U stalnom kontaktu sa predsednikom

On je, inače, danas u Perlezu, na manifestaciji "Dani porodice", gde je rekao da se njome šalje puna podršku predsedniku Republike Srbije i da su u stalnom kontaktu dok traje njegova poseta Zapadnoj Srbiji.

Prilikom otvaranja manifestacije, rekao je da je "nasušna potreba jednog naroda da poštuje instituciju porodice".

- Drugi put sam pored Begeja zajedno sa ljudima koji veruju u istu Srbiju kao i ja. Srbiju koja ne želi i ne sme da se odrekne onoga što jeste. Džabe škole i obdaništa ako nema dece, nasušna potreba je da poštujemo porodicu. Suština je da nas bude više - rekao je Vučević.