08.09.2024.

17:46

Foto: Printscreen RTS/Branko Pantelić

Vesti

Ponosan sam što smo uspeli da odbranimo KiM! Pavković obelodanio surovu istinu: Pre početka bombardovanja naredio sam...

Tom prilikom general Pavković prokomentarisao je tvrdnje da je Vojska Jugoslavije proterivala Albance sa KiM kako bi izmenila demografsku strukturu.

- Nije tačno da je vojska proterivala stanovništvo sa KiM. Da bi izbegli sukobe, oni (Albanci) su išli u Albaniju, Makedoniju, Crnu Goru, neki u Srbiju. Niko ne spominje da je NATO avijacija sa zemlje zbrisala desetine albanskih sela. To je potpuno ludilo - naveo je general i dodao:

- Sve vreme, i pre početka borbe i tokom, na Kosovu i Metohiji Šiptari su izvodili napade na našu jedinicu. Pre početka bombardovanja sam naredio blokiranja tri najveće albanske grupacije. One su blokirane tako da ni posmatrači nisu znali za to. Pored izmeštanja komandnog mesta, ja sam pre bombardovanja naredio izmeštanje svih rezervi sa Kosova!

Informer

 

On takođe kaže da ne veruje da će ga pustiti na slobodu nakon što odleži dve trećine svoje kazne.

- Ja sam u komandnom lancu bio treći, odnosno u sredini. Ja sam dobio 20 godina. Ja sam ponosan što smo uspeli da odbranimo Kosovo i što smo uspeli da spasimo živu silu i tehniku - poručio je.

Podsetimo, intervju je vodio naš voditelj Igor Ćurčić iz Informerovog studija, dok je general Pavković na pitanja odgovarao direktno iz zatvorske ćelije finskog zatvora.