09.09.2024.

14:40

Foto: informer/reuters

Vesti

Molim Srbe da ostanu mirni! Vučević o situaciji na KiM: Ostalo je da Kurti izbaci decu iz škola i obdaništa i onda je valjda pokazao koliko je moćan

- Ponosan sam na naš narod na KiM, na koji način sa dostojanstvom i mirom pružaju otpor teroru koji sprovodi režim Aljbina Kurtija nad njima. Pokazuje da su Srbi dostojanstven i civilizovan narod koji na tom prostoru živi vekovima i koji nikoga ne ugrožava, koji sebe pokušava da odbrani na demokratski način, da ne budu proterani. Gospodin Lajčak je bio na Bledu, posle toga je otišao u Prištinu, dolazi u Beograd. Videćemo kakve će vesti doneti. U danima pred nama čućemo konkretnije stvari povodom toga.

Vučević se nada da Kurti neće nastaviti neodgovorni niz poteza i ističe da je poslednje ostalo da okupira škole i obdaništa. 

- Ostalo je da izbaci decu iz škola i obdaništa i onda je valjda pokazao koliko je silan i moćan. Srbija pojačava svoje diplomatske napore, sa svima smo dnevnoj komunikaciji, ukazujemo na kršenje svih dogovora od strane albanske vlasti. Na tome ćemo insistirati. Videćemo kako će proći ovo oko razgovora za CEFTU, da li će Kurti i dalje odbijati dogovor i time potvrditi da je on onaj koji ne želi mir i stabilnost na ovom delu Balkana i Evrope. Molim Srbe na KiM, koliko god da je teško, da ostanu mirni i dostojanstveni, da njihov otpor bude demokratski. Da ne uđemo u scenario koji je odavno napisan, da mi ispadnemo krivi. Zato nam je potrebna hladna gladna i mirnoća kod donešenja odluke. Nisam preterani optimista, računajući da mu dolaze izbori. On ne otvara auto-puteve, ne može da priča o povećanju penzija, samo o ratu protiv Srba. Ponosan sam na naš narod na KiM, na koji način sa dostojanstvom i mirom pružaju otpor teroru koji sprovodi režim Aljbina Kurtija nad njima. Pokazuje da su Srbi dostojanstven i civilizovan narod koji na tom prostoru živi vekovima i koji nikoga ne ugrožava, koji sebe pokušava da odbrani na demokratski način, da ne budu proterani. Gospodina Lajčak je bio na Bledu, posle toga je otišao u Prištinu, dolazi u Beograd. Videćemo kakve će vesti doneti. U danima pred nama čućemo konkretnije stvari povodom toga. Nadam se da Kurti neće nastaviti neodgovorni niz poteza, jer je poslednje ostalo da okupira škole i obdaništa. Srbija pojačava svoje diplomatske napore, sa svima smo dnevnoj komunikaciji, ukazujemo na kršenje svih dogovora od strane albanske vlasti. Na tome ćemo insistirati. Videćemo kako će proći ovo oko razgovora za CEFTU, da li će Kurti i dalje odbijati dogovor i time potvrditi da je on onaj koji ne želi mir i stabilnost na ovom delu Balkana i Evrope. Molim Srbe na KiM koliko god da je teško da ostanu mirni i dostojanstveni, da njihov otpor bude demokratski. Da ne uđemo u scenario koji je odavno napisan, da mi ispadnemo krivi. Zato nam je potrebna hladna gladna i mirnoća kod donešenja odluke. Nisam preterani optimista, računajući da mu dolaze izbori. On ne otvara auto-puteve, ne može da priča o povećanju penzija, samo o ratu protiv Srba.