09.09.2024.

15:33

Foto: Pixabay

Vesti

Paniku i konfuziju šire stranke bez programa i obraza! Oglasio se GO SNS: Voda u Novom Sadu apsolutno ispravna za piće

Saopštenje prenosimo u celosti:

- Voda u Novom Sadu je apsolutno ispravna za piće. To zna svako ko ume da čita, jer je reč o javno dostupnim informacijama, objavljenim u svim medijima, ali i zvaničnom sajtu Instituta za javno zdravlje Vojvodine. Uprkos tome, među novosadskom opozicijom vodi se neumoljivi rat ko će zauzeti mesto prvog obmanjivača javnosti. U mrtvu trku se uključio i pokret "Kreni-promeni", koji je, po ugledu na kolege iz partizansko-četničke koalicije, otkrio izuzetno raskošan talenat za izricanje neistina, kleveta i obmana, ali su manje očigledni njihovi akreditivi da govore jezikom činjenica i pristojnosti. 

Kreni-promeni je, neodgovorno, i bez provere izneo niz neistina, tvrdeći da Novosađani ne mogu da dođu do informacija o kvalitetu vode za piće. 

Širenje apsolutnih neistina pokušali su da potkrepe demagoškim pozivanjem na ustavne odredbe o pravu građana na informisanost o pitanjima o javnom zdravlju. 

Ako tako kreću da menjaju političku scenu, bolje bi im bilo da prvo promene svoje loše navike. I da o stvarima od izuzetne važnosti za građane, iznose samo proverene podatke, do kojih nije teško doći, jer su danima javno dostupni svim građanima.
Da su hteli da čitaju znali bi da Institut za javno zdravlje Vojvodine nikada nije utvrdio, niti saopštio, da je voda iz novosadskog vodovoda neispravna i zabranjena za upotrebu. Umesto toga, Institut je saopštio da je 20. avgusta u rezervoaru pronađen mali broj nematoda, a da je voda u mreži mikrobiološki ispravna, kao i da je ranijim kontrolama utvrđena mikrobiloška, hemijska i virusološka ispravnost vode. Nakon toga, na zahtev gradonačelnika Novog Sada, Institut je izvršio vanrednu kontrolu ispravnostvi vode u rezervoaru i mreži JKP "Vodovod i kanalizacija" i utvrdio da da u njoj nema nematoda. Iz Instituta je 28. avgusta saopšteno da je voda za piće u novosadskom vodovodu u kontinuitetu mikrobiološki, fizički, hemijski i virusološki ispravna i bezbedna za upotrebu.

Dakle, objektivne činjenice su očigledne i neosporive. Voda ni  u jednom trenutku nije bila neispravna. Institut je o svakoj kontroli i njenim rezultatima obavestio javnost. I svako ko želi može na sajtu Instituta da dođe do navedenih činjenica. Nema zabune, niti nejasnoća. Jedini ko unosi zabunu su zlonamerne i neodgovorne političke stranke. Jedini ko širi konfuziju i paniku su političari bez obraza, koji, umesto da se posvete osmišljavanju političkog programa i radu s građanima, nastoje da do političke popularnosti dođu kreiranjem lažnih afera i iznošenjem neistina. 

Baš zato, razumevajući razornu silinu opozicione neodgovornosti, Srpska napredna stranka će nastaviti da ulaže u razvoj vodosnabdevanja, i da se još jače, još snažnije i još posvećenije bori za dalji razvoj Novog Sada i još kvalitetniji život Novosađana. - ističu iz Gradskog odbora SNS u Novom Sadu.