09.09.2024.

15:37

Foto: Tanja Andric

Vesti

Vesić: Dobro je što će RGZ primati građane, ali dva dana u sedmici je nedovoljno!

"Dobro je što je direktor RGZ Borko Drašković prihvatio moju sugestiju i počinje da komunicira direktno sa građanima. Nije dobro što to radi dva dana u sedmici, jer radna nedelja traje pet dana, od ponedeljka do petka", istakao je ministar Vesić, reagujući na najavu RGZ-a da pokreće kampanju "Otvorena vrata katastra", u okviru koje će načelnici i rukovodioci svih službi za katastar širom Srbije biti na raspolaganju za prijem građana svakog utorka i četvrtka posle 13.00 časova, uz prethodno zakazivanje.

Vesić je poručio da će nastaviti da insistira na tome da građane primaju svaki dan, kako bi mogli u direktnoj komunikaciji sa Katastrom da raščiste šta se dešava sa njihovim predmetima, a ne samo preko ovlašćenih predstavnika koji im tu uslugu naplaćuju.

Ponovio je da će do kraja nedelje formirati Komisiju za sprovođenje nadzora nad radom RGZ, koja će utvrditi stanje u katastru.
  
"Ja ću da izveštajem Komisije upoznati Vladu,  nakon toga i javnost i tada ću predložiti mere iza kojih će Vlada Srbije stati. Do tada, dobro je da primaju građane, makar dva dana, a moja im je preporuka da to rade svih pet radnih dana", zaključio je ministar Vesić.

Tagovi: