Autor: Informer.rs

10.09.2024.

09:51

Foto: Foto: Miloš Rafailović

Vesti

Kurtiju treba naša reakcija, da bi se predstavio kao žrtva! Premijer Vučević o teroru nad Srbima: Mnogo muke na čeka oko KiM!

- Po informacijama koje imam, jutros sam se čuo sa Petrom Petkovićem, trojica Srba, mladića srpske nacionalnosti su na severu pretučena, izvučeni iz jednog objekta pa pretučeni, a uhapšen je i četvrti koji je to sve zabeležio svojim telefonom, koji je snimao tu represiju i napad na srpske mladiće - rekao je Vučević za TV Prva.

Vučević je rekao da ima informaciju da su priveli jednog od mladića zato što su ga navodno identifikovali u vezi sa protestom Srba prošle godine u Zvečanu.

- Pitanje je gde će i kuda će voditi ta njihova inkvizitorska istraga, ali ono što nažalost se nastavlja je taj pritisak na Srbe svakodnevno - istakao je Vučević.

Informer

 

- Na žalost nastavlja se pritisak na Srbe, svakodnevne represije nad našim narodom. Mnogo teška stvar - rekao je premijer i istakao da se jedan od roditelja javio i obavestio da će optužba ići u nekom drugom pravcu.

- Teška situacija, mnogo muke nas očekuje oko Kosova i Metohije - naveo je on i dodao da Lajčak danas stiže u Beograd.

- Vidite da vam neko svaki dan maltretira narod. Kurtiju treba neka naša reakcija, jer onda on ispada žrtva - dodao je premijer Srbije.