10.09.2024.

10:44

Foto: printscreen

Vesti

Oglasila se Srpska lista povodom terora nad srpskim mladićima: Brutalnost tzv. kosovske policije postala je svakodnevica na severu!

- Nije prvi put da postoje jasni dokazi brutalnosti Kurtijevih poslušnika, a da nema nikakve kontrole kosovskog inspektorata, niti reakcije međunarodnih predstavnika na institucionalnu represiju nad srpskim narodom - navodi se u saopštenju Srpske liste.

Kako dodaju, posebno zabrinjava ustaljena praksa u kojoj se srpskim lekarima zabranjuje pravo na pregled uhapšenih i time se prikrivaju dokazi brutalnosti nad golorukim mladićima. 

- Prekomernu upotrebu sile i hapšenje mladića pratilo je prebijanje, ponižavanje i pretnja upotrebom vatrenog automatskog oružja na gradskom šetalištu u strogom centru Severne Mitrovice. Takve scene nećete videti nigde drugo na Kosovu i Metohiji i ovakvo nečovečno i neprofesionalno postupanje je očigledno rezervisano za Srbe - navodi se u saopštenju.

Hapšenje mladića koji je ovu brutalnu akciju snimao, kako se dodaje u saopštenju, dokazuje kako ove falange prikrivaju dokaze svojih nedela. 

- Dok međunarodni predstavnici apeluju na Srbe da ostanu mirni i suzdržani, Kurti kao da to koristi da još više ugnjetava Srbe i testira strpljenje i spremnost na trpljenje svih nas - zaključuje se u saopštenju.