10.09.2024.

13:50

Foto: Ata images

Vesti

Opozicija ujedinjena u rušenju vlasti! Jovanov raskrinkao opozicione lidere

Ovo u svom saopštenju ističe Milenko Jovanov, član Predsedništva Srpske napredne stranke.

''Danas su svi zajedno, kao jedan, u isti red stali i Marinika Tepić i Branimir Nestorović i Miroslav Aleksić i Dragan Đilas. Sve te priče o patriotizmu, o Kosovu i Metohiji, o interesima Srba i srpskog naroda, sve je to palo u vodu kada je pod jedan - neko naredio da treba da stanu svi na istu liniju i pod dva - kada su pomislili da tako okupljeni mogu da se dočepaju vlasti.

Činjenica je da su građani počeli da razmišljaju na drugačiji način o projektu koji se odvija u Srbiji, gde je ključna stvar to da još uvek nemamo informaciju da li će uopšte bilo šta i raditi. Tek kada budu ispunjeni svi zahtevi naše zemlje, a to je da nema trovanja ni vazduha, ni vode, niti bilo čega drugog, posebno da nema bilo kakvih posledica po zdravlje građana, tek tada možemo govoriti o realizaciji projekta.

Potpuno je nejasno šta pokušavaju predstavnici opozicije, osim toga da ostanu u žiži javnosti sada kada su im i protesti propali i kada je jasno da, nakon boravka predsednika Vučića u Jadru i Podrinju, oni nemaju nijedan drugi način da se suprotstave argumentima koje on tada izneo, osim da nastave da prave cirkus.

Predsednik Vučić razgovaro je sa građanima, građani su razgovarali sa predstavnicima Rio tinta, a predstavnici opozicije za sve to vreme nisu ništa rekli, nisu se ni pojavili jer nisu smeli da se suoče sa predsednikom Vučićem i predstavnicima kompanije. Njihova jedina želja je da drugi idu da, u njihovom interesu, blokiraju puteve i ulice, da prave haos u zemlji, a sve zato da bi se oni, svi zajedno, dočepali vlasti.

Najvažnije je što građani od danas znaju da je potpuno svejedno za koga od njih glasaju. Ako glasaju za Branimira Nestorovića – dobiće Dragana Đilasa, a ako glasaju za Dragana Đilasa – dobiće Branimira Nestorovića. To je sada potpuno jednako, to je ista ekipa i nema nikakvih podela među njima, potpuno su ujedinjeni u ispunjavanju zahteva za destabilizaciju Srbije, rušenje vlasti i osvajanju vlasti na ulici.

Takođe, postavlja se pitanje zašto oni koji su doveli Rio tinto 2001. godine, koji su usvajali zakone po nalozima Rio tinta 2006. i 2011. godine, oni koji su pisali studije u kojima direktno spominju Rio tinto i u korist Rio tinta – danas predlažu jedan ovakav zakon?

Pitanje je i zašto su radili sve ono što su radili od 2001. do 2011. godine?

Jedanaest godina su radili za Rio tinto, a sada su se baš setili da to ništa ne valja i da treba da se radi sve suprotno. To pokazuje da su licemeri i da ova priča nema neikave veze ni sa zdravljem građana, niti sa zaštitom životne sredine, već da ima veze samo sa njihovom željom da se dočepaju vlasti'', piše u saopštenju.