10.09.2024.

14:10

Foto: Informer

Vesti

Petković: Gradnja policijske stanice u Lešku direktna pretnja i zastrašivanje preostalih Srba

Petković ističe da ni po jednoj tački sporazuma iz Brisela, Priština i Aljbin Kurti nemaju pravo da na severu Kosova podižu svoje monoetničke policijske baze i policijske poligone kojima žele da konačno proteraju Srbe i zaokruže svoju politiku etničkog čišćenja.

''Čemu služi Kurtijeva policija na severu Kosova i Metohije videlo se i sinoć kada su brutalno pretukli i maltretirali srpske mladiće, a potom ih i uhapsili, videlo se kada su upucali Milana Jovanovića, Srećka Sofronijevića, Dragišu Galjka, kada su brutalno pretukli srpsku decu Daru i Kristijana, a takvih primera je još mnogo. Zato je Kurti danas i pobegao od novinara i nije smeo da odgovori ni na jedno takvo pitanje, jer i on i čitava međunarodna zajednica dobro znaju čemu služe njegove policijske stanice i baze na severu Kosova i Metohije i da tamo niti je dobrodošao, niti ima šta da traži'', kaže Petković.

Dodaje da će Srbi u njemu uvek videti ono što jeste, "nasilnika, uzurpatora i progonitelja".

''Zna srpski narod kroz svoju tešku istoriju da nijedna tiranija nije trajala doveka, a naš narod će kroz sve nedaće uvek uz sebe imati podršku svoje države Srbije'', navodi se u Petkovićevom saopštenju .