11.09.2024.

11:20

Foto: informer.rs

Vesti

Ova zemlja je uvek uz nas! Vulin se sastao s Volfovičem: Belorusija je bratska država!

Vulin je državnog sekretara Saveta bezbednosti Belorusije upoznao sa svim problemima Srba na Kosovu i Metohiji. Istakao je da je situacija u južnoj srpskoj pokrajini izuzetno napeta i da pritisci na srpsko stanovništvo i samovolja tzv. vlasti u Prištini mogu dovesti do sukoba.

Informer

 

Prema njegovim rečima, Belorusija je bratska zemlja i iskreni prijatelj Srbije i uvek ju je bezuslovno podržavala, što je pokazala svojim principijelnim stavom po pitanju očuvanja teritorijalnog integriteta i suvereniteta naše zemlje kao i doslednim poštovanjem Rezolucije 1244.

Izrazio je zahvalnost Belorusiji na podršci Srbiji u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija i glasanju protiv sramne rezolucije o Srebrenici.

Potpredsednik Vulin i državni sekretar Volfovič su se saglasili da je saradnja Srbije i Belorusije u oblasti bezbednosti na visokom nivou i da postoji prostor za dodatno unapređenje. Istakli su da su dve zemlje suočene i uspešno se bore protiv stranog faktora koji na isti način pokušava da destabilizuje i "obojenim revolucijama" sruši legitimno izabranu vlast u Srbiji i Belorusiji.