11.09.2024.

12:50

Foto: Reuters

Vesti

Srbomrzac u akciji! "Uhapsiti svakog ko piše o Radovanu Karadžiću!" Ćamil pozeleneo od mržnje prema Srbima!

Prema njegovim rečima, "kompromisa o istorijskim činjenicama i istini nema". Duraković tvrdi da Republika Srpska hoće da "legalizuje ono što je započeto 90-tih godina".

Duraković, koji je ranije bio načelnik Srebrenice, kaže da "ovakve istoričare treba krivično goniti"!?!

Video sam da je neko već pokrenuo neke krivične prijave. Sigurno ću se i ja time pozabaviti. Dakle, vi iskrivljujete istinu. Čuo sam da tužilaštvo kaže da nisu nadležni za to. Pa ko je nadležan? Onda mi mislimo da je to visoki predstavnik, a onda nam iz međunarodne zajednice kažu da iscrpimo pravne mehanizme unutar države. Dakle, vi ne znate ko je više ovde nadležan... - rekao je Duraković.

Ministarstvo prosvete i kulture Republike Srpske, na drugoj strani, saopštilo da je veoma simptomatično to da je interesovanje medija iz FBiH usmereno samo ka jednom nastavnom programu, i to nastavnog predmeta Istorije, te poručilo da ličnosti poput Ratka Mladića i Radovana Karadžića, koje su obavljale značajne dužnosti, ne mogu biti izostavljene prilikom predstavljanja događaja koji se odnose na nastanak Republike Srpske i Odbrambeno-otadžbinski rat.