Autor: Informer.rs

11.09.2024.

13:36

Foto: Ata images / printscreen

Vesti

(VIDEO) ĐILAS BI DA HAPSI SVE OSIM SEBE! Tajkun odredio skalu za zatvor, a šta je sa njegovih 619 miliona?!

Lider hejterske opozicije Dragan Đilas, tajkun čije su firme sticale milionske profite za vreme žute strahovlade dok je država propadala a narod siromašio, našao se pozvanim da govori o korupciji i krađi (?!?).

Gostujući na tajkunskoj televiziji Nova S, Đilas je, verovali ili ne, poručio da će odgovarati svako ko se ogrešio o zakon, kada dođe do promene vlasti.

- U ovoj zemlji će se vlast promeniti. I u ovoj zemlji će svako, evo ja vam garantujem, gledam vas u oči, svako ko je krao 200 evra do 200 miliona evra, završiti u zatvoru - rekao je Đilas.

 
$bp("TargetVideo_26054023", {"video":"1758222","width":"16","height":"9","id":"34926"});

Ono što prosto bode oči u ovoj izjavi, pored činjenice da je njen autor sam Đilas - merna jedinica za korupciju - jeste i to što su brojke po svemu sudeći vrlo smišljeno odabrane, pošto se, recimo, ne pominje cifra od 619 miliona evra.

Baš ona cifra koju su Đilasove firme prihodovale, a on to sam u više navrata javno priznao, i to u vreme dok je njegova tadašnja Demokratska stranka vedrila i oblačila Srbijom.

Đilas je po svoj prilici bio vrlo oprezan kada je gostovao na tajkunskoj televiziji, pošto je, očigledno, sebe izostavio sa spiska za hapšenje.