Autor: Informer.rs

11.09.2024.

16:23

Foto: Tanjug

Vesti

Premijer Vučević o važnim temama! Imao sam danas nimalo lake i jednostavne razgovore sa predstavnicima sindikata prosvete! (FOTO)

Premijer Vučević je na sastanku istakao da je Vlada Republike Srbije u fokus stavila poboljšanje materijalnog položaja nastavnog osoblja, kome će od 1. januara plate biti povećane12 odsto, dok će plate za nenastavno osoblje biti veće 8 odsto, kao i ostalim zaposlenima u javnom sektoru.

Vučević je istakao da će povećanje plata nastavnog osoblja u odnosu na ostale zaposlene u javnom sektoru biti veće 50 odsto, što će doprineti da početna plata u prosveti iznosi 94 odsto prosečne zarade u Republici Srbiji.   

Premijer Vučević je dodao da će Vlada Republike Srbije u budućem periodu težiti izjednačavanju početne plate u prosveti sa prosečnom zaradom u Republici Srbiji, što je jedan od zahteva sindikata prosvete. 

Vučević je naveo i da je najveći broj zahteva sindikata prosvete, a koji su definisani Protokolom koji je potpisan prošle godine, ispunjen.

Na sastanku, kome su prisustvovali i ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović i državni sekretar u Ministarstvu finansija Saša Stevanović, dogovoreno je da se nastave razgovori o poboljšanju materijalnog položaja zaposlenih.

Takođe, dogovoreno je da Vlada Republike Srbije i sindikati prosvete zajednički rade na donošenju strateškog dokumenta o unapređenju stanja u oblasti prosvete.

- Imao sam danas nimalo lake i jednostavne razgovore sa predstavnicima sindikata prosvete. Drago mi je što smo se dogovorili da nastavimo da razgovaramo, jer je to najbolji put za prevazilaženje svih izazova - istakao je premijer putem svog Instagram naloga.