Autor: Informer.rs

12.09.2024.

11:03

Foto: Informer

Vesti

(FOTO, VIDEO) Dačić u Šendženu posetio kompaniju "Huawei"

Na početku razgovora, ministar Dačić je pohvalio visok nivo saradnje između Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije i kompanije "Huawei", ističući do sada urađene i implementirane značajne projekte, poput video nadzora u saobraćaju.

Informer

Imajući u vidu da su osnov saradnje Srbije i NR Kine prijateljski odnosi, utemeljeni strateškim dokumentima, potpisanim od stranee dvojice predsednika, Aleksandra Vučića i Si Đinpinga, ministar Dačić je izrazio očekivanje da će svi dosadašnji projekti doprineti uspešnijem i efikasnijem radu pripadnika MUP-a Srbije.

Informer

Sagovornici su razmotrili pravce dalje saradnje, kao i mogućnosti njenog unapređenja u oblasti edukacije kadrova, studijskih poseta, razmene informacija i obuka, uz eventualno otvaranje istraživačkog centra u Srbiji.

Informer

 

Dačić je izrazio zadovoljstvo realizacijom najznačajnijih projekata, kao što su proširenje eLTE mreže u Republici Srbiji i projekat 112, koji predstavlja sistem povezanih operativnih centara za brzo i efikasno povezivanje hitnih službi i izrazio podršku svim naporima za dalji razvoj novih tehnologija koje će olakšati i unaprediti rad policije.

Informer

Džang je zahvalio ministru Dačiću na kontinuiranoj podršci ovoj kompaniji, dugoj već 15 godina, od samih početaka poslovanja u Srbiji.

Nakon sastanka, ministru Dačiću su prikazana najnovija dostignuća, pre svega iz oblasti informaciono-komunikacionih tehnologija, ali i najnovija investicija Huawei-ja u oblasti auto-industrije, gde su zajedno sa kompanijom "Aito", razvili automobil koji se može kretati autonomno.

 
$bp("TargetVideo_26131797", {"video":"1758929","width":"16","height":"9","id":"34926"});