12.09.2024.

12:36

Foto: Starsportphoto

Vesti

Od velikog pojačanja do totalnog promašaja! Upropastio Zvezdu u Ligi šampiona, a sada igra u 4. ligi! (FOTO/VIDEO)

Ovaj meč će označiti početak učešća crveno-belih u novom formatu elitnog takmičenja, gde imaju realnu šansu da se po prvi put plasiraju u nokaut fazu.

Novi format Lige šampiona zahteva od Zvezde da se plasira među 24 najbolje ekipe, sa ciljem da se domogne baraža za osminu finala, što je moguće ostvariti ukoliko završe između 9. i 24. mesta. Iako je direktan plasman u osminu finala, za koji je potrebno da budu među prvih osam, manje realan, optimizam u redovima srpskog šampiona raste pred ovaj istorijski trenutak.

Informer

FK Crvena zvezda

Ovo će biti četvrto učešće Crvene zvezde u grupnoj fazi Lige šampiona, a najbliži plasmanu u narednu fazu bili su u sezoni 2019/2020, kada su nesrećno izgubili šansu za prolaz u Ligu Evrope. U toj sezoni, meč protiv Olimpijakosa u Atini bio je ključan. Golom iz penala u 87. minutu, Grci su slavili sa 1:0, a kobni trenutak za crveno-bele bio je penal koji je skrivio tadašnji levi bek Žander Santana, koji je ušao u igru umesto povređenog Milana Rodića.

- To je bio najgori trenutak u mojoj karijeri. Samo četiri dana ranije sam postigao gol i asistirao, a onda sam prošao kroz pakao u Atini - izjavio je Žander nakon tog meča.

Žander je ubrzo napustio klub, a od tada je promenio nekoliko ekipa i trenutno nastupa za FK Kapital, tim iz četvrtog ranga brazilskog fudbala. Pored toga, ovaj bivši Zvezdin igrač se posvetio nožnoj odbojci na pesku, što je podelio sa svojim pratiocima na društvenim mrežama.

Pred Crvenom zvezdom su novi izazovi i prilika da napišu novo poglavlje u istoriji kluba, a meč protiv Benfike predstavlja prvi korak ka ostvarenju tog cilja.

Tagovi:
FK Crvena zvezda Brazil Žander Santana FK Kapital