12.09.2024.

16:00

Foto: Foto: EPA, Beta, Profimedia

Vesti

KURTI NASTAVIO LOV NA SRBE! Uhapšen i poštar Srđan Ivković sa KiM - Advokat tvrdi: Podmetnuli su mu automate

- Jutros su podmetanjem dve automatske puške uhapsili poštara Srđana Ivkovića. Pripadnici Rosu puške su podmetnuli u pomoćnom objektu, koji se nalazi u komšijskom dvorištu koje je napušteno, optuživši Ivkovića da su u njegovom ilegalnom posedu. U pitanju je, navodno, anonimna dojava, a očigledno se radi o podmetanju, kako bi moj klijent bio optužen za ilegalno posedovanje oružja - kaže Arsić.

On navodi da je Ivkoviću neosnovano odmah izrečen pritvor do 48 časova.

Arsić je dodao da će u roku uložiti žalbu na određivanje pritvorske mere i zatražiti trenutno puštanje na slobodu ugeldnog domaćina iz sela Izvor u Novom Brdu.

Ivković je jutros uhapšen u trenutku kada je hranio krave u štali. Ekipa Rosu pripadnika upala je u dvorište sa dugim cevima, opkolila kuću i pomoćne objekte, a potom su pred decom i suprugom vezali Ivkovića, da bi tokom pretresa napuštenih objekata u komšiluku našli, kako je uveren advokat Vasić, podmetnute automatske puške.

U pitanju je uticajna srpska porodica koja sa dve devojčice učenice osnovne škole živi u Izvoru sa još pedesetak uglavnom starijih Srba, koja je prema uverenju predsednika Privremenog organa Novog Brda Svetislava Ivanovića, zasmetala Albancima koji "po ceni bud zašto" kupuju uslovljena srpska domaćinstva u Izvoru i susednom Prekovcu.

Podsetimo, kancelarija za KiM saopštila je danas da je u opštini istok uhapšen Tomislav Pantić ocenjujući da hapšenje osamdesetogodišnjeg Srbina potvrđuje nameru premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija da Kosovo i Metohiju etnički očisti od Srba. Više o tome pročitajte OVDE.