Autor: Informer.rs

12.09.2024.

16:25 >> 17:14

Foto: Foto: Informer

Vesti

Đilasovci i kurtijevci sastančili na severu Italije! Vučićević: Zapadne službe organizuju simultane haose u centralnoj Srbiji i na Kosmetu!

Govoreći o represiji Srba na Kosmetu, on je istakao da Kurtijeva policija može da radi šta hoće nad našim narodom.

Mogu svakoga da optuže, da mu poture šta hoće. Jeste, poštar je sad čuvao neke automate 25 godina posle rata. Sve su to izmišljotine i strašan pritisak na Srbiju. Ako Kurtija ne zaustavi međunarodna zajednica, neko drugi će morati, a to je država Srbija. Vučić će sutra da objavi važne državne odluke. Jedna od opcija je i proglašenje okupacije na delu teritorije. Ono što se dešava na Kosovu i Metohiji nije nešto preko čega može da se pređe. To je sprovođenje genocidne namere. Sutra će predsednik govoriti šta su državne odluke i mere koje će preduzimati. Mogu da kažem, predsednik će sutra imati dve ozbiljne teme na tom obraćanju u 18 časova. Jedna je KiM i kriza tamo i kakav će odgovor Srbija imati na to, a druga tema su liste čekanja. Mislim na ove liste čekanja po bolnicama. To još nije objavljeno u drugim medijima. Predsednik je shvatio da je to veliki problem - rekao je Vučićević.

Informer

Vladika Grigorije

On se osvrnuo i na izjave vladike Grigorija povodom ove situacije, kao i na odnos srpskih vlasti prema Albancima na Kosmetu za vreme vladavine Slobodana Miloševića.

- Poštujem SPC, ali stavovi vladike Grigorija često nisu stavovi SPC. To je sramota. Što on kaže da su Srbi krivi svojom krivicom, kojom svojom krivicom? Čime su Srbi zaslužili ovo što se dešava? Ne razumem ni Đilasa, u redu lopov si, tajkun si, ali je Srbin. Kako možeš da opravdavaš nasilje nad Srbima? Da li je neko trepavicom mrdnuo što su danas uhapšeni Srbi?! Što su srpski mladići u pritvoru? Nikada se nisu Albancima na Kosovu za vreme Miloševićeve vladavine nije dešavalo ono što se Srbima dešava danas pod Kurtijem. Nikada nisu bili izbacivani sa radnih mesta, oni su sami odlazili i pravili paralelne institucije. Nikada nećete naći primer da je na tim nekim demonstracijama neko upucan u leđa. Nećete naći primer da je srpski vojnik ili policajac iz službenog pištolja upucao albanskog dečaka. Albanski policajac je pucao na srpsku decu, a sad je vraćen na dužnost. Albanski mediji pišu da su jako čudne povrede srpskih dečaka. Konstatuju im se povrede na stomaku, u genitalnoj regiji, a nigde nisu spomenute povrede na glavi, iako se na snimku vidi kako im gnječe glave. Očigledno je da je Kurti naredio prebijanje, a onda rekao lekarima da to prećute. Mnogi će biti iznenađeni odlukama srpske države, a te odluke će biti veoma odlučne i pokazaće da srpska država postoji na svim delovima svoje teritorije - izjavio je Vučićević.

Dotakao se i opozicije koja je, kako je naveo, shvatila da je priča sa litijumom propala i okrenula se navodnim aferama sa korupcijom.

Đilas sad glumi borca protiv korupcije. On će da hapsi neke ljude, ali sebe, koji je ukrao 619 miliona evra, neće. Hapsiće sirotinju, ali neće sam sebe. Onaj koji je ukrao 619 miliona evra, njemu valjda treba dati orden, a ne hapsiti ga. Oni moraju da prave haos na sve strane. Pritisak na državu je sveopšti - kaže Vučićević.

Informer

Aleksandar Vučić

Ponovo je istakao važnost odluka koje će Vučić saopštiti sutra uveče.

Došlo je vreme da se neke stvari nazovu pravim imenom i to ćemo videti sutra u 18 časova, kad se Vučić bude obratio narodu. Glavna tema će biti kriza na Kosovu i Metohiji. Predsednik će objaviti koje su važne državne odluke, čućete ih sutra. Nije država Srbija bez ikakvih mogućnosti i nije došla u situaciju da više nema nikakvih poteza. Ima još nekih mogućnosti pored proglašavanja okupacije, ali ne mogu sve da pričam. Ne može se više trpeti ovaj teror, a on je, nažalost, sponzorisan i podržan i odavde iz Srbije. Boban Bogdanović je zapravo gori Šiptar od Šiptara, Kurtijev plaćenik. On proglašava Srbe sa Kosovo ološem i poziva Svečlju da pohapsi Srbe pre nego što izazovu nekakav rat. Neka pravila će se i promeniti kada Vučić sutra bude objavio odluku ili odluke države. Dakle, na stolu je i ta mogućnost proglašenja okupacije, ali ja ne mogu sad da tvrdim da li će biti i šta će biti. Mislim da to nije još ni do kraja presečeno, ali sutra u 18 časova ćemo znati šta je zvanična državna politika. Žarko Rakić je isključen iz Aleksićeve stranke jer je postavio pitanje zašto se opozicija ne oglašava povodom terora koji Kurti sprovodi nad Srbima na Kosovu. Jutros je jedan sagovornik kod nas rekao da postoje indicije, a zaista postoje, da je bio jedan tajni sastanak na kome su neki đilasovci i kurtijevci se sastali na jednoj lokaciji na severu Italije i tamo koordinisali akciju. Neke stvari znamo, a neke ćemo tek da saznamo. Po svemu sudeći, postoje ozbiljne indicije, da su tu organizovali koordinaciju politika. Da Kurti teroriše Srbe na Kosovu, a s druge strane da ovi prave haos unutar države. Šiptari znaju da će đilasovci da ih priznaju, a stranci znaju da će im dozvoliti da upravljaju državom. Zato ova prljava kampanja. Gde je Aleksić bio na poljoprivrednoj obuci navodno u prethodnom periodu? Pa bio je u Americi. U to ne može niko normalan da poveruje. Radomir Lazović je skoro 30 dana bio na nekakvoj obuci na Visu u Hrvatskoj. Manojlović bio na obuci u Rumuniji. Sve je to deo šireg plana. Srbija ovakva kakva danas jeste ne odgovara stranim centrima moći, tajkunima i ovoj opoziciji. Oni hoće da je otmu da bi se na njoj bogatili. Postoje ozbiljne indicije da zapadne službe koordinišu i upravljaju. Kad opozicija bude pravila haos u skupštini mogu da se kladim da će tih dana biti i neki haos na Kosovu. Tu ćete da vidite tu njihovu koordinaciju. Kakav je to njihov predlog zakona. Oni su u njega upisali laž - zaključio je Vučićević.