12.09.2024.

21:18

Foto: Reuters

Vesti

Ni tužilac ne zna o čemu se radi! Oglasio se advokat Pantića (85), koji je uhapšen na KiM: Nemaju nikakav dokaz da je počinio ratni zločin

- On vodi sudski spor pred Osnovnim sudom u Istoku i pred Apelacionim sudom u Prištini. Danas je čovek došao da proveri u kakvom je stanju njegov predmet i zatekla ga je naredba o privođenju. Priveden je pred istražno odeljenje za ratne zločine u Prištini - rekao je Arsić.

On je naglasio da tokom ispitivanja ni jedan događaj, datum, kao ni opis događaja koji su pomenuti ne govore u prilog tome da je Pantić počinio ratni zločin.

- Mislim da ni tužilac ne zna o čemu se radi. Čovek ima 85 godina, nikada nije bio mobilisan, niti je bio u policiji i vojsci. Radio je poljoprivredu, radio je u poljoprivrednom kombinatu. Nije imao veze sa ratnim operacijama - kaže Arsić.

Dodao je da sve ovo liči na jednu matricu po kojoj se svi koji se potrude da se vrate ili da vrate svoju imovinu bivaju procesuirani kao ratni zločinci.

Tomislavu Pantiću iz Istoka, koji je uhapšen pod sumnjom da je počinio navodni ratni zločin protiv civilnog stanovništva, određen je policijski pritvor do 48 sati, a o daljoj meri odlučiće sudija za prethodni postupak, saopšteno je iz direkcije policije u Prištini.

U saopštenju se dalje navodi da je osumnjičeni navodno tokom sukoba na Kosovu i Metohiji, u martu 1999. godine u opštini Istok počinio brojna krivična dela kao što su pljačke i uništavanje imovine civilnog stanovništva