13.09.2024.

12:53

Foto: EPA, profimedia

Vesti

Kurti pljačka i konfiskuje sve što stigne! Njegovi banditi u Leposaviću zaplenili dinare, dolare, evre i druge valute iz trezora NBS

"Policijske jedinice su 12.09.2024. godine izvršile provere na dve lokacije, pod sumnjom da su finansijske institucije izvršile navedena dela. Tokom racije, zaplenjeno je 5.772 313,00 srpskih dinara, 57.626,00 američkih dolara, 10.835,00 evra, 2.790,00 švajcarskih franaka, dva kompjutera i dva snimača za sigurnosne kamere", navodi se u saopštenju, prenosi Koha.

U slučaju koji je okarakterisan kao "pranje novca i zloupotreba privrednih ovlašćenja", navodi se i da je oduzeto više pečata i raznih dokumenata koji navodno dokazuju nezakonit rad ovih institucija.

U saopštenju se tvrdi da su u ovom slučaju sve radnje sprovedene uz konsultacije i koordinaciju sa tužiocem.

Pripadnici takozvane kosovske policije juče su u Leposaviću ponovo vršili pretres prostorija u kojima je smešten trezor Narodne banke Srbije. Kako je navedeno, pretres se vršio po nalogu suda iz severnog dela Kosovske Mitrovice.

Trezor Narodne banke Srbije smešten je u istom objektu gde se donedavno nalazio i Privremeni organ opštine Leposavić koji su pripadnici takozvane kosovske policije zatvorili 30. avgusta, a pre nekoliko dana su odatle odneli i računarsku opremu i dokumentaciju.