13.09.2024.

14:15

Foto: Tanjug

Vesti

Ministarka Mesarović u kineskoj fabrici "Linglong": Ovo je veliki i važan dan za Zrenjanin, stvoren je ceo jedan mali grad!

"Ovo je veliki i važan dan za Zrenjanin, Banat i za celokupnu srpsku privredu! Ovo je najveća “grinfild” investicija u istoriji Srbije, i ponosna sam što u prvoj fazi zapošljava 1.235 srpskih radnika. Čudesno i velelepno izgleda sve što je “Linglong” napravio u ovom gradu, stvoren je ceo jedan mali grad. U narednom periodu, na predlog predsednika Vučića, biće organizovani dolasci studenata, penzionera i svih drugih građana da vide kako izgleda ovo neverovatno dostignuće naših kineskih prijatelja", napisala je ona. 

U prisustvu predsednika Aleksandra Vučića i ambasadora Narodne Republike Kine Li Minga i generalnog direktora kompanije Feng Vanga, ministarka je potpisala Memorandum o razumevanju između Republike Srbije, Grada Zrenjanina i kompanije “Linglong”.

"Ova fabrika je snažan simbol i potvrda prijateljstva i ekonomske saradnje između Srbije i Kine, koji će doprineti jačanju naše privrede i otvaranju novih mogućnosti za naše građane", poručila je ona.