13.09.2024.

20:44

Foto: Ministarstvo bez portfelja

Vesti

Milićević: Aleksandar Vučić je danas još jednom pokazao kako se ponaša odgovoran i ozbiljan državnik

- Aleksandar Vučić je danas još jednom pokazao kako se ponaša odgovoran i ozbiljan državnik. Sačuvati mir i stabilnost, biti odlučan i opredeljen za dijalog i činiti sve da se sačuva naš narod na Kosovu i Metohiji, njegova bezbednost i pravo na normalan život. Predsendik je jasno istakao da neće dozvoliti pogrom našeg naroda na KiM i u tome ga svi moramo podržati. Naša obaveza je da gde god živeli širimo istinu o teroru nad našim narodom koju sprovodi Kurti - rekao je ministar Milićević obraćajući se Srbima u Ljubljani na proslavi Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave. 

Informer

 

Ministar je istakao da je ovaj praznik podsetnik na našu istoriju, na borbu i stradanja naših predaka, ali i na snagu jedinstva koja nas je vekovima vodila napred. 

- Trobojka koju danas ponosno ističemo nije samo komad platna - ona je simbol našeg identiteta, naše vere, naše kulture i naše nepokolebljive volje da ostanemo verni svojim korenima, ma gde se nalazili. Srpska zajednica u Sloveniji, kao i širom sveta, igra ključnu ulogu u očuvanju našeg nacionalnog identiteta - istakao je ministar Milićević. 

Informer

 

Naglasio je da Vlada Srbije posvećeno radi na tome da veza između matice i dijaspore bude snažna i neprekidna. 

- Želimo da budete uključeni u sve aspekte društvenog života u Srbiji, jer vi niste samo ambasadori Srbije u svetu, već i ključni faktor u našim planovima za budućnost. Srbija se menja, razvija i jača, i važno je da i vi budete deo tog napretka. Ove godine smo s ponosom proslavili mnoge uspehe, kako na polju ekonomije, tako i u obrazovanju, kulturi i sportu. Ali ono na šta smo posebno ponosni jeste to što srpski narod, ma gde bio, ostaje veran svojim korenima i vrednostima. Ovaj dan, Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, najbolji je dokaz da, uprkos svim izazovima, i dalje imamo snage da budemo jedinstveni, da zajedno gradimo budućnost. Kao što naš narod kaže: "Sloga kuću gradi." Danas, kada podižemo srpsku zastavu, neka to bude znak da smo jedinstveni, složni i spremni da gradimo budućnost za generacije koje dolaze - zaključio je ministar u obraćanju na proslavi u Ljubljani.