Autor: Informer.rs

13.09.2024.

21:51

Foto: printscreen

Vesti

Stvari su nazvane pravim imenom, bez kalkulacija i okolišanja! Jovanov: Predsednik ukazao na zločinačku prirodu Kurtijevog režima

"U okolnostima neviđenog šovinističkog antisrpskog divljanja Kurtijeve vlasti, važno je bilo, sa jedne strane, odgovoriti racionalno i odlučno i jasno staviti do znanja šta je pozicija Srbije, a sa druge ne ugroziti druge interese Srbije i njenih građana i ne izazvati negativne posledice po zemlju i građane. 

Predsednik Vučić je upravo to i uradio i ponovo je, u gotovo nemogućim okolnostima, uspeo da pronađe usku stazu kojom Srbija može da prođe, a da se ne spotakne. 

Stvari su danas nazvane pravim imenom, bez kalkulacija i okolišanja, i vrlo je konkretno predsednik ukazao na zločinačku prirodu Kurtijevog režima, na pasivnost i dvoličnost međunarodne zajednice, kao i na interese i ciljeve Srbije.

Sada je pred svim institucijama Srbije i svim predstavnicima naše zemlje da se ove odluke i mere sprovedu.

Što se poslanika Srpske napredne stranke u Narodnoj skupštini Republike Srbije tiče, podrška politici predsednika Vučića nikada se nije dovodila u pitanje. Zato ćemo podržati realizaciju svih zadataka koji su stavljeni pred Narodnu skupštinu, znajući da podržavamo jedinu politiku koja Srbiju ostavlja u poziciji da se i u narednim godinama bori za Kosovo i Metohiju", stoji u izjavi Milenka Jovanova.