Autor: Informer.rs

14.09.2024.

22:08

Foto: Zoran Sinko

Vesti

Marko Đurić reagovao a gnusne komentare iz Prištine: Srbija je za razliku od Gervale i Kurtija uvek posvećena pronalaženju mirnih i diplomatskih rešenja

"Mere koje je predložio predsednik Vučić nisu pretnja bilo kome već pojas za spasavanje ljudima čija su prava zgažena od strane Kurtijevog režima. Srbija je za razliku od Gervale i Kurtija uvek bila posvećena pronalaženju mirnih i diplomatskih rešenja u vezi sa pitanjima Kosova i Metohije, a svi navodi o agresivnim ili neprijateljskim namerama su u potpunosti neosnovani. Mere koje je nedavno izložio predsednik Vučić imaju za cilj zaštitu legitimnih prava i interesa Srba koji žive na Kosovu i Metohiji, čija prava i dalje bivaju ugrožena upravo od Kurtija i njegovih sledbenika. Jedinu pretnju za bezbednost, imovinu i budućnost svih građana Kosova i Metohije predstavljaju Kurti i njegov režim.

Srbija ostaje otvorena za dijalog i pregovore u dobroj veri, ali ne možemo prihvatiti jednostrane poteze koji potkopavaju živote i bezbednost Srba i Srbije. Umesto podsticanja atmosfere neprijateljstva, pozivamo predstavnike Kurtijevog režima da prestanu da lažu i obmanjuju međunarodnu javnost i primene obaveze koje su preuzeli i vrate se rezultatima dijaloga", stoji u izjavi Marka Đurića.