15.09.2024.

11:02

Foto: Tanjug/Nemanja Jovanović

Vesti

Predsednik Vučić primio učenike i nastavnike iz Republike Srpske i Crne Gore - Naša snaga je jedinstvo! (VIDEO)

Petri Grahovac iz Bileće, koja je zajedno sa svojim drugarima došla u posetu Beogradu, čestitao sam rođendan i poželeo sreću. Petra se malo iznenadila, a ja sam pokušao i da otpevam rođendansku pesmu...videh osmeh na Petrinom licu - poručio je predsednik Srbije na svom Instagram profilu "buducnostsrbijeav".

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je učenike i nastavnike osnovnih škola i predsednike opština iz Republike Srpske i Crne Gore povodom Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave. 

- Draga deco, poštovani učitelji i nastavnici, dobro došli u Beograd, naš prestoni grad koji više od dva veka stoji kao simbol naše slobode i zajedništva. Vaš dolazak ovde baš kada slavimo Dan srpskog jedinstva, slobode i zastave, ispunjava ovaj grad posebnom toplinom i ponosom. Vi nosite u sebi srpski duh svojih predaka. Republika Srbija je vaša kuća, baš kao što je i moja i kuća svih nas.

Danas je praznik. Praznik srpskog naroda ma gde on živeo. Našem narodu u zemlji i rasejanju i svuda na planeti čestitam praznik, čestitam Dan srpskog jedinstva u nadi da ćemo umeti da ga čuvamo, baš kao i naš jezik, pismo i kulturu.

Nikada ne zaboravite svoje korene i neka vas ovi dani u Beogradu ispune ljubavlju, ponosom i osećajem pripadnosti. Dobro došli kući  - napisao je predsednik Srbije na Instagram profilu "buducnostsrbijeav".

Obraćanje Petre Grahovac iz Bileće

- Danas kada slavimo Dan srpskog jedinstva, osećamo ljubav Republiek Srbije... Zahvaljujući vašoj brizi, mi upoznajemo Srbiju i bogatiji smo za jedno novo iskustvo koje je ispunjeno toplinom - rekla je Grahovac i dodala:

- Danas na ovaj dan je i moj rođendan a zahvalna sam što mogu da se obratim predsedniku Srbije ..., poručila je mala Petra posle čega su deca preuzela svoje poklone - rekla je Petra Grahovac.

Informer

Informer

Tanjug/Nemanja Jovanović

Obraćanje predsednika Vučića

Na početku obraćanja Vučić je čestitao Dan srpskog jedinstva.

- Naš narod su biseri rasuti svuda po svetu i čine naš divan srpski narod koji je kroz istoriju postojanja sazreo do državotnornog naroda - rekao je Vučić, te dodao da je naš barjak lep onoliko koliko je krvi proliveno za njegovu odbranu.

Naša braća i sestre na KiM danas se raduju sa nama, srdačno ih pozdravljam i čestitam im prvima, baš njima, mnogo su pretrpeli i još mnogo moraju da pretrpe - rekao je Vučić podsetivši na najlepše boje srpske trobojke, ali i na najsvetlije istorijske trenutke koji su vodili ka našem pravu na slobodu i zastavu.

Informer

 

- Jedinstvo je naša snaga. Jovan Ristić je rekao da srpski narod mora biti jedan - poručio je predsednik. 

- Ona vas dočekuje raširenih ruku da proslavimo ono što nas čini jedinim... - rekao je Vučić, te dodao da su oni budućnost srpskog zaveta i da nikada ne treba da zaborave da su deo nečeg većeg i šireg.

- Srbija je tu uz vas kao što je bila za mnoge generacije pre vas i za one posle vas - jasan je Vučić.

Potom je dodao da je danas dva veka posle Tekelije Dodik kaže da nije bosanski Srbin, već samo Srbin.

Informer

 

Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave državni je praznik koji se 15. septembra praznuje u Republici Srbiji i Republici Srpskoj.

Informer

Informer

Tagovi:
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić učenici politika prijem nastavnici Dan nacionalnog jedinstva