15.09.2024.

17:34

Foto: Informer

Vesti

U Minhenu odjekuju srpske patriotske pesme! Ministar Milićević poručio: Da pod našom trobojkom budemo jedinstveni gde god bili! (FOTO/VIDEO)

Tim povodom na prelepoj manifestaciji obratili su se ministar bez portfelja zaduženog za dijasporu Đorđe Milićević i generalni konzul u Minhenu Božidar Vučurović. 

Prelepom skupu prisustvuju i direktor glavnog pokrovitelja ove ceremonije - kompanije Telekom Srbija Vladimir Lučić, kao i ministar za evropske integracije Vlade RS Zlatan Klokić. 

Informer

 

U prelepom dvorištu konzulata više hiljada građana se okupilo, dok se vijore srpske trobojke i odzvanjaju srpske patriotske pesme "Ovo je Srbija", "Tamo daleko", dok se u pozadini čuju odjeci ritma srpskog folklora. 

Prisutnima se najpre obratio generalni konzul Božidar Vučurović. 

- Hvala vam što ćete ulepšati ovaj skup i što ćete učiniti da se svi osećamo ispunjenije i lepše. Crvena boja na našoj zastavi predstavlja prolivenu krv, plava slobodu i beskraj kome se teži, dok bela predstavlja majčino mleko koje hrani srpsku decu. Bilo kako bilo - ona predstavlja jedan od tri temelja srpske države - rekao je generalni konzul.  

Ministar u Vladi RS poručio je na ovaj veliki praznik da smo mi slobodan narod koji je uvek bio na pravoj strani. 

- Želim da čestitam svim našim sunarodnicima Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave. Mi smo slobodan narod koji je uvek bio na pravoj strani, nikada agresor, Srbi nisu  genocidan narod, uvek onaj narod koji brani slobodu, a braneći svoju slobodu, mi štitimo slobodu drugih. Naša trobojka ohrabruje nas u ostvarivanju našeg napretka. Srbija neće odustati od istine, pravde, slobodarskog duha i Srbija će se boriti za svakog svog sunarodnika, bilo u Srbiji, bilo van nje. Neka nas naši preci i srpska trobojka osnaže i inspirišu da nastavimo da čuvamo naš identitet, slobodu i da pod našom trobojkom budemo jedinstveni gde god bili - poručio je ministar Milićević.