15.09.2024.

22:12

Foto: Izvor: Printskrin/Društvene mreže

Vesti

Srpske trobojke se vijore širom sveta! Ambasade obeležile Dan nacionalne zastave! (FOTO)

- Rezidencija srpskog ambasadora u Parizu. Danas obeležavamo praznik svih Srba - Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave. Ponosno ističemo boje - navodi se u objavi ambasade Srbije u Francuskoj.

- Ambasada Srbije u Angoli čestita svim našim sunarodnicima u Angoli, Namibiji, Gabonu, Ekvatorijalnoj Gvineji, Sao Tome i Principeu ali i širom sveta Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave. Živela Srbija, Viva Servia! - glasi objava ambasade Srbije u Angoli.

- Sve je spremno za svečani koktel upriličen u prostorijama Ambasade Republike Srbije u Skoplju, povodom obeležavanja Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave - navodi se iz ambasade Srbije u Makedoniji.

- Danas, kada su nam sloga i jedinstvo potrebniji nego ikad, Ambasada Srbije u Azerbejdžanu čestita svim našim građanima Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave! Da, ne zaboravljajući prošlost, uvek zajedno gledamo u budućnost, posvećeni miru i saradnji sa svim dobronamernim narodima! - ističe se u objavi ambasade Srbije u Azerbejdžanu.

Potom se oglasila i ambasada Srbije u Belgiji:

-Srećni praznici jedinstva, slobode i narodne zastave Srbije.

- Naše jedinstvo je naša sudbina, naša sloboda nam je svetinja, a naše znanje je naš svedok! 
Srećan Dan srpskog jedinstva, slobode i državne zastave! -
istakla je ambasada Srbije u Maroku u svojoj objavi.

- Ambasada Republike Srbije u Sofiji čestita Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave! - navodi se u objavi ambasade Srbije u Bugarskoj.