16.09.2024.

09:35

Foto: Foto: EPA, Beta, Profimedia

Vesti

Njegova jedina "krivica" je što nije hteo da proda svoj stan i imanje! Sin uhapšenog Pantića: Otac je u teškom stanju, od petka ne ustaje iz zatvorskog kreveta!

Aleksandar Pantić je za današnje Novosti rekao da je veoma zabrinut za zdravstveno stanje svog oca, s obzirom na to da on ima ugrađena tri stenta i nekoliko bajpasova.

"Poslednja informacija koju sam dobio jeste da je u teškom stanju, a od petka ne ustaje iz zatvorskog kreveta", naveo je Aleksandar Pantić.

Prema njegovim rečima, Tomislav nikada nije bio pripadnik ni vojnih ni policijskih formacija.

"Živeli smo u Istoku, gde smo imali stan, a u selu Crnce, gde su mi rođeni otac i deda, imamo petnaest hektara imanja, dok nam je kuća srušena. Otac i ja smo i posle raseljeništva često obilazili stan i imanje. Nedavno sam od šuta i otpada raščistio jednu parcelu u nameri da sagradimo malu kuću da bismo imali gde da budemo kada obilazimo imanje", objasnio je Pantić.

Ukazao je da su on i otac često dolazili na KiM da obiđu imovinu, jer nisu imali razloga da strahuju od tzv. kosovske policije pošto su, kako je istakao, "čisti pred Bogom i narodom".

Proteklog četvrtka, međutim, po povratku iz sela, kada je sa njima bio i Aleksandrov dvadesetogodišnji sin Lazar, četvorica pripadnika tzv. kosovske policije su njegovog oca, koji je sedeo na zadnjem sedištu automobila, izvukli i stavili mu lisice.

"Mene su takođe vezali, a mog sina su sklonili desetak metara dalje, ali su nas obojicu priveli na saslušanje. Oca su, kako sam kasnije saznao od komšije, odveli u Prištinu gde su ga optužili za navodne ratne zločine i krađu 270 krava, što je ne samo nezamislivo već i nelogično", istakao je Pantić.

Informer

 

On dodaje da je od svega jedino tačno da je njegov otac bio na čelu poljoprivrdnog kombinata početkom ratnih dejstava na KiM, kada se sva stoka, koja je bila puštena na poljima, skupljala i dovodila kako bi se prehranila i kako bi se izbeglo širenje zaraza.

Aleksandar naglašava i da su protekle sedmice na KiM otišli po pozivu službenice iz opštine Istok zbog navodno pogrešno popunjenih podataka oko imovine, što izaziva sumnju da je hapšenje njegovog oca planirano.

Tomislava Pantića je tzv. kosovska policija uhapsila 12. septembra, a njegov advokat Vasilije Arsić izjavio je nakon hapšenja da je njegov branjenik uhapšen kada je došao da obiđe svoje imanje i da proveri dokle se stiglo sa sudskim sporom koji vodi za povratak imovine.

Arsić je tada naglasio da tokom ispitivanja nijedan događaj, datum, kao ni opis događaja koji su pomenuti ne govore u prilog tome da je Pantić počinio ratni zločin i naveo da sve to liči na jednu matricu prema kojoj svi koji se potrude da se vrate ili da vrate svoju imovinu bivaju procesuirani kao ratni zločinci.