16.09.2024.

16:05

Foto: Informer

Vesti

U znak poštovanja i prijateljstva Srbije i Bavarske - Ministar Milićević poklonio nemačkom kolegi zastavu Republike Srbije

Državni ministar Bejsvinger je u Vladi Bavarske zadužen da koordinira evropsku i spoljnu politiku Bavarske.


Dvojica ministara razgovarali su o položaju srpske dijaspore u Nemačkoj i u Bavarskoj, kao i o mehanizmima jačanja kulturne i privredne saradnje. Saglasili su se da su odnosi dva naroda na istorijskom maksimumu, a da su za jačanje prijateljskih veza Srbije i Bavarske pre svega zaslužni predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić i premijer Bavarske Markus Zeder.


Ministar Milićević poklonio je nemačkom kolegi zastavu Republike Srbije, u znak poštovanja i prijateljstva Srbije i Bavarske, a povodom Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave. Ministar Bejsvinger srpskom kolegi poklonio je nacionalni simbol - kriglu sa motivima bavarske zastave. Sastanku su prisustvovali Generalni konzul Srbije u Minhenu Božidar Vučurović i posebni savetnik ministra prof. dr Branko Rakić.

Podsetimo, juče je u Minhenu u organizaciji kabineta minsitra Milićevića i Generalnog konzulata Republike Srbije održana centralna proslava Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave u dijaspori. Bogat kulturno-umetnički program trajao je više od pet sati, a proslavi je prisustvovalo više hiljada naših sunarodnika koji žive u Bavarskoj.