16.09.2024.

22:31

Foto: printscreen Twitter

Vesti

Bal vampira kod Kurtija na doručku: Sreli se Aljbin, dva Čanka i jedan raspop (FOTO)

Premijer u pokušaju i autonomaš u pokušaju sastali su se na radnom doručku kome su prisustvovali još i mitropolit u pokušaju, Boris Bojović iz takozvane Crnogorske pravoslavne crkve, kao i neuspeli Srbin, Kurtijev ministar za zajednice i povratak, poznat kao "egzekutor svega srpskog" Nenad Rašić.

Bio je tu i Mark Baskin, profesor i viši savetnik Centra za humanitarni dijalog, ali Sonja Biserko, koja je bila gošća prethodne trač-partije kod Aljbina, ovog puta nije došla u Prištinu. Umesto nje, pobornik nezavisnosti lažne države i nekadašnji lider LSV, sa sobom je poveo naslednika – sina Milana, koji se, kako kažu, upravo vratio sa humanitarne misije u Ukrajini.

To malo ali, izgleda pažljivo probrano društvance sačinjeno od antisrpskih (političkih) figura, Kurtiju je, kako je naveo na Iksu, bilo podsetnik na "značaj borbe za ljudska prava, demokratiju, politički pluralizam i dobrosusedske odnose".

"Kosev" piše da su na dnevnom redu ove grupice bili razgovori o dešavanjima u regionu, ali i o "tekućim posledicama ruske vojne agresije u Ukrajini, i opasnosti koju tamošnji rat predstavlja po bezbednost evropskog konitnenta i regiona Balkana". 

Ko zna, možda će se iz ovakvog susreta intelektualnih i gromada pacifizma (koje bi zli jezici nazvali i balom vampira), izroditi i neka nova "mirovna" misija? Jer, ko će drugi pričati o pretnjama po bezbednost Balkana od samog Kurtija – koji je u toj oblasti, sprovodeći progon Srba i destabilizujući region – masterirao.

Na sastanku se, dodaje se iz Kurtijeve kancelarije, govorilo o odnosima Beograda i Prištine, njihovoj istoriji, aktuelnostima i perspektivi, kao i o položaju Srba na Kosmetu.

Ne znamo šta je Čanak govorio o istoriji, ali možemo da zamislimo, budući da smo i ranije slušali njegova "predavanja" oko toga kako na Kosovu i Metohiji, "nisu srpski nego pravoslavni manastiri".

Na prethodnom ovakvom "brejnstormingu" koji je Kurti održao sa Čankom i Biserkom izrodila se glasina da  Srbija gradi stanove i kuće na prostoru Raške oblasti gde bi preselili Srbe s Kosova i Metohije. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić na ovo je reagovao, nazivajući Čanka i Biserko "muvama s donjeg dela leđa Aljbina Kurtija".

Muve, izgleda, ponovo zuje, a kakva će se nova priča izroditi iz najnovijeg posela, ostaje da se vidi. Sigurno je da se ne sprema ništa dobro.