18.09.2024.

10:20

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Vesti

Đedović Handanović odgovorila Nikeziću: Jasno je da se radi o jeftinoj, ali veoma nepromišljenoj i neutemeljenoj političkoj borbi

- Ovakve optužbe nemaju nikakvo pravno utemeljenje. Navodi se i da Srbija mimo tendera, sa Amerikancima gradi solarnu elektranu od jednog gigavata. Istine radi - za izgradnju solarne elektrane bio je održan javni poziv i to uskladu sa zakonom o obnovljivim izvorima energije -objasnila je ministarka.

Ona je podsetila da su pristigle tri ponude iz različitih delova sveta.

- Sve je to bilo javno, transparentno, a pobedio je konzorcijum na celu sa Hyundai engeneering međunarodnim konglomeratom iz Južne Koreje. Nažalost, po ko zna koji put radi se o jeftinom skupljanju poena ali na veoma opasan način - optužujući ne samo vladu Srbije već i vladu SAD za korupciju! - kaže Đedović Handanović i dodaje:

- Podsećam i da je vlast pre 2012. godine potpisala slične sporazume sa Francuskom i Rusijom. Ali sada Dušan Nikezić, potpredsednik Stranke slobode i pravde (SSP) optužuje te iste Francuze sa kojima je za vreme njihove vlasti potpisan MoR za izgradnju metroa u Beogradu! Jasno je da se radi o jeftinoj, ali veoma nepromišljenoj i neutemeljenoj političkoj borbi. Sporazumi koje Srbija ima sa najvećim svetskim silama, jeste efikasnija realizacija projekata i to iz svih oblasti, a sve zarad boljitka građana za koje radimo - završava ministarka.