18.09.2024.

10:35

Foto: instagram buducnostsrbijeav

Vesti

Vučić: Zahtevam od svih državnih organa - učinite sve da Sergej Trifunović bude pušten na slobodu i vraćen u Srbiju! (VIDEO)

Pre nekoliko dana videli smo opštu hajku protiv države Srbije, organizovanu spolja, iznutra, samo zato što je jedna estradna umetnica iz Hrvatske zadržana više desetina minuta na graničnom prelazu. Nije pritvarana, nije hapšena, nije maltretirana. Isti ti iznutra i spolja ćutali su kada je advokat Berić iz Beograda bio utamničen na 15 dana samo zbog nekakve pesme objavljene na njegovom ličnom fejsbuk profilu. Juče je priveden, uhapšen i daleko od graničnog prelaza odveden Sergej Trifunović, čovek koji je moj politički protivnik, osnivač "Pokreta slobodnih građana", ali je građanin Srbije, državljanin naše zemlje uhapšen, da niko nije dobro razumeo zbog čega. Pre svega, zahtevam od predstavnika vlasti u Srbiji da svim diplomatskim kanalima pokušaju da se izbore za pravdu, da se izbore za slobodu Sergeja Trifunovića. Apelujem na hrvatske vlasti da razumeju da utamničenje Srba ne vodi stvaranju boljih odnosa i ne želim da izgovaram teške reči i kvalifikacije koji su oni zbog nekoliko desetina minuta zadržavanja govorili o Srbiji. Samo molim i zahtevam od njih da se ponašaju racionalno i da Sergeja Trifunovića što pre puste na slobodu - rekao je Vučić. 

- Zahtevam od svih državnih organa u Republici Srbiji, posebno od Ministarstva spoljnih poslova, da se maksimalno angažuju i učine sve kako bi Sergej Trifunović bio pušten na slobodu i vraćen u Republiku Srbiju  - napisao je Vučić na Instagramu. 

Podsetimo, bivši predsednik "Pokreta slobodnih građana" i glumac Sergej Trifunović u noći između ponedeljka i utorka uhapšen na graničnom prelazu Bajakovo, pri prelasku iz Srbije u Hrvatsku zbog objava na društvenim mrežama u kojima pominje hrvatske policajce.

Tomislav Trifunović, glumac u penziji i otac Sergeja Trifunovića izjavio je da njegov sin nije ni ušao u Hrvatsku, odnosno da je bio na "ničijoj zemlji" kada su ga hrvatski službenici "odvukli".

- Sergej nije ušao u Hrvatsku. Došao je na granicu i raspitivao se na kiosku da li ima nekih problema ako bi ušao u Hrvatsku. On je bio na "ničijoj" zemlji i hrvatski službenici su ga odvukli, odnosno kidnapovali - rekao je Tomislav Trifunović za tajkunski portal N1.

Prema njegovim rečima, Sergej je na granici bio sa suprugom.

- Odmah mu je oduzet telefon. Oni su se uputili u Rijeku. Kidnaperi mu nisu dali da bilo koga pozove telefonom. Njegova supruga je ostala sama na granici i ona mi je rekla sve ove informacije - istakao je Tomislav Trifunović.